Δελτία Τύπου
Το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου επισκέφθηκε τον πολιτιστικό χώρο Καμίνι στο πλαίσιο ΄του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius
Το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου επισκέφθηκε τον πολιτιστικό χώρο Καμίνι στο πλαίσιο ΄του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius ( 11/04/2014 )
Το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου εδώ και δύο χρόνια έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει μαζί με άλλα έξι Ευρωπαϊκά σχολεία από τη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Πορτογαλία στο πρόγραμμα Comenius. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου εκπροσώπησαν την Ελλάδα συμμετέχοντας σε όλο το φάσμα των παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία των χωρών αυτών.
Το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου κατά το διάστημα 31 Μαρτίου έως και 4 Απριλίου 2014 φιλoξένησε τριανταέξι καθηγητές και μαθητές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος.
Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στις 9.30 π.μ., ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος, υποδέχθηκε στον πολιτιστικό χώρο «Καμίνι» τους Ευρωπαίους   που συνοδεύονταν από το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Κων/νο Καρλή και τον καθηγητή αρχιτέκτονα κ. Αντώνιο Επιτρόπου. Εκεί, ξεναγήθηκαν κι έμαθαν για την αρχική χρήση της ασβεστοκάμινου και το ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία και στην ανοικοδόμηση ολόκληρης της Αθήνας.
Στη συνέχεια, τους περίμεναν οι μαθητές, οι καθηγητές και ο Σύλλογος Γονέων στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου, όπου τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό κι έγινε γιορταστική εκδήλωση προς τιμήν τους.
Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Γαβαλά Ειρήνης, είχαν ετοιμάσει εναρκτήριο λόγο καλωσορίσματος, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς και προβολή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με ανασκόπηση στην ιστορία του Γαλατσίου. Ακόμη προβλήθηκαν αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας και της Ελλάδας και αναδείχτηκε η πολιτιστική μας κληρονομιά και η προσφορά της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στη συνέχεια, μαθητές του σχολείου ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, χόρεψαν στο χώρο του προαύλιου χώρου προς τιμή των καλεσμένων, οι οποίοι απόλαυσαν τον ελληνικό ήλιο και διασκέδασαν συμμετέχοντας σε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.
Στην εκδήλωση του σχολείου, το Δήμο Γαλατσίου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δήμος Κων/νος, Μαθηματικός και η Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κα Παπαδιονυσίου Χριστίνα, Φιλόλογος και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου κ. Μπιτσάκης Αντώνιος καθώς και διευθυντές και καθηγητές από γειτονικά σχολεία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολικό χώρο, τα φιλοξενούμενα παιδιά μαζί με ομάδα Ελλήνων μαθητών ζωγράφισαν και αντάλλαξαν τις δημιουργίες τους σε ένδειξη φιλίας.
Πριν αναχωρήσουν από το σχολείο, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στην ευρωπαϊκή συντροφιά πλούσιο μεσημεριανό γεύμα με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα. Ακολούθησε προγραμματισμένη επίσκεψη στον ιστορικό χώρο του Μαραθώνα. 
Στις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα συνεχίστηκε στους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας , των Δελφών, του Σουνίου καθώς και με ξενάγηση στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ. Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με μια κρουαζιέρα στο γραφικό νησί του Πόρου, στην Ύδρα με το αμφιθεατρικό της λιμάνι και στην όμορφη Αίγινα. Εκεί ξεναγήθηκαν στο Ναό της Αφαίας Αθηνάς και τον χριστιανικό ναό του Αγίου Νεκταρίου. Η κρουαζιέρα αυτή έδωσε την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν το χρώμα των Ελληνικών νησιών.
 

back Επιστροφή