20 θεματικά πεδία για την προστασία της υγείας μου

16-06-2020

20 θεματικά πεδία με αντίστοιχες επιστημονικές παρουσιάσεις δημιουργήθηκαν με κεντρικό σκοπό την ευρεία και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο. Το  σχετικό υλικό καταρτίστηκε από τους Διευθυντές και τα στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή επιπλέον εξειδικευμένων επιστημόνων και εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την Υγεία των πολιτών, της Περιφέρειας Αττικής.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει, σε όλους τους πολίτες, απλές γνώσεις για να διατηρήσουν την υγεία τους και απλά μέσα για την έγκαιρη προειδοποίησή τους πριν να εμφανίσουν συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, ώστε να υιοθετήσουν αποτελεσματικές για την υγεία τους συμπεριφορές.

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα , το οποίο υλοποιείται στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής με τη στενή συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Άνοια – alzheimer

Αντιβιοτικά, μύθοι και αλήθειες

Βασικοί κανόνες υγιεινής

Εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων

Έλεγχος σχολικής ηλικίας

Εμβολιασμοί ενηλίκων

Εμβολιασμοί παιδιών

Καρδιαγγειακός κίνδυνος

Καρκίνος μαστών

Καρκίνος παχέος εντέρου

Καρκίνος προστάτη

Καρκίνος τραχήλου μήτρας

Κατάθλιψη

Μελάνωμα

Οστεοπόρωση

Πνευμονοπάθειες

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Στοματική υγιεινή

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr