«100 πάρκα και χώροι πολιτισμού»

18-06-2010 Ενημέρωση

Δελτίο Τύπου

 


Αθήνα, 10 Ιουνίου 2010
 

«100 πάρκα και χώροι πολιτισμού»

Μια δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος

 

Η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για την 100ετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, διοργανώνει εθελοντική δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Πρόκειται για μία δράση εθελοντικής προσφοράς που προάγει το σεβασμό στη φύση και αναδεικνύει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.Συγκεκριμένα το Σ.Ε.Π. καλεί τους πολίτες των δήμων της Αττικής να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού και αποψίλωσης περιαστικών δασών, αλσυλλίων και πάρκων με στόχο την πρόληψη και προστασία από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του ομίλουEurobankEFG για τον οποίο η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον. Το 2003 ο Όμιλος θέσπισε επίσημη Περιβαλλοντική Πολιτική ενώ, από το 2004, η Eurobank EFG παραμένει ο πρώτος και μοναδικός τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα και ένας από τους λίγους στην Ευρώπη, που έχει πιστοποιηθεί κατά το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001 για την εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Επιπλέον η Eurobank EFG το 2009 καταχωρήθηκε στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των επιχειρήσεων που τηρούν τον Κανονισμό για την περιβαλλοντική διαχείριση, το EMAS (EcoManagement & AuditScheme). 

 

Σε συνεργασία με 24 Δήμους θα παρέμβουμε σε περισσότερα από 30 σημεία της Αττικής!

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τμηματικά ως εξής:
 

Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου 2010:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ü Προσκοπικό Κέντρο

ΔΗΜΟΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ

ü Προσκοπικό Κέντρο

ΟΡΙΑ ΔΗΜΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ / ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ / ΙΛΙΟΥ

ü Περιβαλλοντικό Πάρκο Αν. Τρίτσης – Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ.ΒΑ.

Η δράση στα προσκοπικά κέντρα θα υλοποιηθεί κυρίως από μέλη και εθελοντές της Προσκοπικής Κίνησης.

 

Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου 2010:

ü Αρχαιολογικός χώρος Ραμνούντας (Ναός Νεμέσεως) – Μαραθώνας

ü Αρχαιολογικός χώρος Βραυρώνας (Ιερό Αρτέμιδος) – Βραυρώνα

ü Ιερό των Αιγυπτίων Θεών – Νέα Μάκρη


ü Σούνιο
ü Πεντέλη

ü Πάρνηθα / Πρόποδες

ü Τουρκοβούνια

ü Λόφος Φιλοπάππου

 


Η δράση στους αρχαιολογικούς χώρους θα υλοποιηθεί κυρίως από ενήλικα μέλη και εθελοντές της Προσκοπικής Κίνησης ενώ στις δασικές εκτάσεις θα συμμετέχουν και πολίτες/κάτοικοι των γύρω περιοχών.

 
Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου 2010:
 

Η δράση θα λάβει χώρα σε 18 Δήμους της Αττικής και θα υλοποιηθεί από μέλη και εθελοντές της Προσκοπικής Κίνησης και από πολίτες/κατοίκους των συνεργαζόμενων δήμων.

 

Συγκεκριμένα στο Γαλάτσι, η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου, στο Λόφο Παιδιού.

Ημέρα δράσης: Κυριακή 27 Ιουνίου 2010.

Σημείο συνάντησης: Κεντρική είσοδος Λόφου Παιδιού (Μπάρα).

Ώρα: 09:30 π.μ.

Χορηγός της δράσης είναι η EUROBANK EFG
 

 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ
 


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.


Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις της εποχής, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr