133 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

29-03-2012 Ενημέρωση

Συνολικά 133 μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Δημότες, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου, από την κα Μαρία Κορρέ, Νοσηλεύτρια, την κα Θεοδώρα Μπαμπούρη, Επισκέπτρια Υγείας, τον κ. Μιχάλη Κορρέ, Ιατρό και την κα Ιωάννα Σιαμπάνη, Ιατρό.


Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και με την εθελοντική συμμετοχή των Ιατρών Ορθοπεδικών του Δήμου μας, πραγματοποίησαν Μετρήσεις Οστικής Μάζας από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2012.

Με την ολοκλήρωση των Μετρήσεων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στις 19:30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Θάνος Κωτσόπουλος», με μεγάλη συμμετοχή Δημοτών. Οι εθελοντές Ορθοπεδικοί του Δήμου Γαλατσίου κ.κ. Δημήτρης Κακλαμάνης, Ευάγγελος Μπατζιάς, Παντελής Τριανταφυλλίδης, Ευάγγελος Κουδιγκέλης μίλησαν για την Οστεοπόρωση, ενώ μετά την εκδήλωση έκαναν την ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων και απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις Δημοτών.


Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος του Δήμου μας στο ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Αθανάσιος Μπούρας δήλωσε:

«Η Οστεοπόρωση ως πάθηση είναι πολύ συχνή, κυρίως στις γυναίκες και αποτελεί μια σιωπηλή επιδημία με μεγάλο οικονομικό κόστος. Προκαλεί σημαντική αναπηρία στο σκελετό μας , μπορεί να καταλήξει σε σοβαρά κατάγματα, με τα γνωστά σοβαρά επακόλουθα για την υγεία μας, ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες.     Δυστυχώς όμως, το ευρύ κοινό δεν έχει ενημέρωση για τη σοβαρότητα της Νόσου. Για το λόγο αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο μας, δίνουν έμφαση στην εκστρατεία για την πρόληψη της Οστεοπόρωσης. Στα πλαίσια αυτά ήταν και η εκδήλωσή μας, που είχε αρκετή συμμετοχή, και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας συστηματικά.»

 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr