2.000 δενδρύλλια φύτευσε ο Δήμος Γαλατσίου στα Τουρκοβούνια στο πλαίσιο της αναδάσωσης στα Τουρκοβούνια το Σάββατο 9 Μαρτίου

14-03-2013 Ενημέρωση

Το  ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου 9 Μαρτίου ο Δήμος Γαλατσίου, μέλος του Συνδέσμου για την προστασία και ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (Σ.Π.ΑΤ) πραγματοποίησε δενδροφύτευση   σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας και Φιλοθέης-Ψυχικού , το Ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη διεύθυνση αναδασώσεων Αττικής.

Οι  συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και συμμετείχαν στην αναγέννηση  και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος , φυτεύοντας 2000 δενδρύλλια (πεύκα, κουκουναριές και κυπαρίσσια) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας  (στην περιοχή δεξαμενής Ε.Υ.Δ.Α.Π, στο τέρμα των οδών Δρυόπιδος και Ακτημόνων) δωρεά της Διεύθυνσης αναδασώσεων Αττικής.


Συνολικά σε όλη την έκταση των Τουρκοβουνίων απο τους 3 Δήμους που συμμετείχαν, φυτεύτηκαν 4.000 δενδρύλλια.  Η πυροσβεστική υπηρεσία μερίμνησε για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Συντονιστής αυτής της προσπάθειας ήταν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπηρεσίας Πρασίνου Ιωάννης Μανιάτης. Στη δενδροφύτευση έδωσαν ακόμη το παρόν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Νίκου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Χριστίνα Μπούρα , ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Ζώμπος και η Δημοτική Σύμβουλος  και επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση»,  Ελένη Αυλωνίτου.

«Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια των 3 Δήμων της Αττικής με στόχο την ανάπλαση συνολικά των Τουρκοβουνίων με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη και στην προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr