Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Δήμο Γαλατσίου

22-08-2012 Ενημέρωση


Συγκινητική και μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Δήμο Γαλατσίου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού που είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν χιλιάδες φάρμακα στα πλαίσια της δράσης “Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία” από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Μεταξύ αυτών συλλέχθηκαν σημαντικά φάρμακα για ογκολογικούς ασθενείς, για χρόνια πάσχοντες και μικρά παιδιά.

Εκτός από τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, παρόντες σε όλη τη διάρκεια της δράσης ήταν ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπροσωπήθηκε από ιατρικό προσωπικό το οποίο παράλληλα με τις υπηρεσίες που προσφέρει, βοηθά και στη διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων που συλλέγονται.
Αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά σε φάρμακα για καρκινοπαθείς, για πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και μικρά παιδιά όχι μόνο από τον απλό κόσμο, αλλά και από τους φαρμακοποιούς του Γαλατσίου.

 Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Με 228 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ήδη 6 μήνες ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.

Περισσότεροι από 3.500 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr