Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων

05-07-2010 Ενημέρωση

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010:

Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων
 
 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού φιλοξένησε τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους των Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Ναξιωτών και των Λέσβιων στο καθιερωμένο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων, το οποίο έλαβε χώρα στα Πέτρινα του Άλσους Βεΐκου τη Παρασκευή, το Σάββατο και τη Κυριακή 18, 19 και 20 Ιουνίου. 

 

Το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου το παραδοσιακό γλέντι άνοιξαν οι Ηπειρώτες μαζί με τους Θεσσαλούς σε μια εκδήλωση που αναβίωσε τα τοπικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, μέσα από χορούς και τραγούδια. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Κώστας Ζώμπος τόνισε τη σημαντικότητα ανάλογων εκδηλώσεων ώστε να παραμένει ζωντανή η ελληνική παράδοση ενώ ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Κυριάκος Τσίρος ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε  θερμά που τιμούν κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.

 

Το Σάββατο 19 Ιουνίου τη σκυτάλη σε αυτή τη μαραθώνια γιορτή της παράδοσης πήραν οι Τοπικοί Ναξιακοί Σύλλογοι, όπου χόρεψαν μέχρι αργά χορούς από το πανέμορφο νησί τους φορώντας τις παραδοσιακές στολές ενώ δεν έλειψαν οι μεζέδες και το κρασί που συνοδεύουν πάντα κάθε παραδοσιακό Αντάμωμα. Ο κ. Ζώμπος έδωσε το «παρόν» και τόνισε στον χαιρετισμό του ότι το νησί της Νάξου είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην ιστορία του Γαλατσίου.

 

Τη Κυριακή 20 Ιουνίου για πρώτη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Λέσβιων παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Αντάμωμα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου και επέδειξε τη κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού τους. Ο κ. Ζώμπος δήλωσε χαρούμενος που φέτος οι Λέσβιοι μεγάλωσαν τη παρέα των Πολιτιστικών Συλλόγων και ευχήθηκε να συνεχιστεί και του χρόνου.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr