Αυξημένη συμμετοχή γυναικών στις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας

04-11-2015 Ενημέρωση
Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή των γυναικών για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, η οποία βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, στις 19, 20, & 21 Οκτωβρίου 2015. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και συμμετοχής η μονάδα παράμεινε στο χώρο και στις 22 Οκτώβρη.
Τη δράση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού διοργάνωσαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με τον Ι.Ν Αγίου Ανδρέου Πατησίων και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
 Συνολικά εξετάστηκαν εκατόν ενενήντα εννέα (199) γυναίκες, ηλικίας από 40 ετών έως 70 ετών, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, κάνοντας ανώδυνα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ψηφιακή μαστογραφία, με μηχανήματα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας.
       Οι προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις συμβάλλουν σημαντικά στην καλή έκβαση των ασθενειών. Συγκεκριμένα, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία, φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια, σε ποσοστό που φθάνει το 30%.
Ευχαριστούμε θερμά, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την συνεργασία τους καθώς τον Ι.Ν Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων για την προσφορά και την φιλοξενία τους.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr