Ακόμη μια φορά το κοινό «αγκάλιασε» την παράσταση της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής

30-03-2015 Ενημέρωση

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή, με την ευκαιρία της εθνικής μας εορτής, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, στον Πολιτιστικό χώρο «Καμίνι».
Το κοινό, το οποίο είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα στο Καμίνι, καθώς υπήρχαν και όρθιοι παρ’ ότι προστέθηκαν επιπλέον καθίσματα, παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια να ξετυλίγεται μπροστά του η πολιορκία και η έξοδος του Μεσολογγίου, όπως τις μετέπλασε ο ποιητικός λόγος του εθνικού μας ποιητή. Στο τέλος της παράστασης το κοινό με το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά του ανάγκασε τους ηθοποιούς σε πολυάριθμες υποκλίσεις.
 Οι στίχοι του Σολωμού ενσαρκώθηκαν από τους ηθοποιούς και τους αφηγητές, ώστε να αποδώσουν αυτό που ο ίδιος ο ποιητής επιδιώκει να καταδείξει, πως ο ελεύθερος άνθρωπος, αντιμέτωπος με οριακές καταστάσεις, επιλέγει με τη βούλησή του το δρόμο που θα ακολουθήσει «…με λογισμό και μ’ όνειρο», έτσι ώστε «…δρόμο ν’ ανοίξουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν…».
Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή, βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Σοφία Ορφανού, ενώ έπαιξαν οι: Σοφία Ανδρεάδη, Τζένη Ζαρουλέα, Μάγδα Κάντα, Κατερίνα Κυπραίου, Μαριλένα Μίχα, Έφη Παπαϊωάννου, Μαρία Τερτίπη, Κυριακή Τζώτη, Ελένη Μελιγκάρη και οι Γιάννης Ρουμελιωτάκης και Βασίλης Χίμπαν.
Την παράσταση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού « Βασίλης Παπαδιονυσίου», η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr