ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ

07-10-2008 Ενημέρωση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΙΚΑ»
 
 
Όπως γνωρίζετε το ΙΚΑ βρίσκεται στην άκρη της πόλης μας και μάλιστα σε δυσπρόσιτο σημείο γεγονός που δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δη των ηλικιωμένων.
Η προηγούμενη διοίκηση προεκλογικά εξαπατούσε τους πολίτες λέγοντας ότι θα φέρει το ΙΚΑ εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος, διαπίστωσα ότι η μεταφορά της εν λόγω υπηρεσίας ήταν αδύνατη από νομικής πλευράς, αφού υπήρχε γνωμάτευση από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΙΚΑ, με αριθμό πρωτοκόλλου: 6749/28-06-06, που απαγόρευε την μεταφορά του ΙΚΑ στο Δημαρχιακό χώρο, την οποία και είχε αποκρύψει ο κ. Τούντας τόσο από τους πολίτες όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η συγκεκριμένη απόφαση, επίσης, καθιστούσε άκυρη ουσιαστικά την προγραμματική μου δήλωση για μεταφορά του ΙΚΑ σε χώρο δίπλα στο Δημαρχείο διότι, όπως είχα δηλώσει, για να πετύχουμε τη μεταστέγαση των εν λόγω υπηρεσιών θα εκμεταλλευόμασταν και χώρο που ανήκει στο Δημαρχιακό κατάστημα.
            Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση του Δήμου δίνω αγώνα ώστε η υπόθεση ΙΚΑ να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση για τους δημότες μας. Το κτήριο που μπορεί να στεγάσει το ΙΚΑ έχει βρεθεί ήδη, βρίσκεται επί της οδού Γαλατσίου, είναι 2.500 τ.μ. και πληροί όλες τις προϋποθέσεις (σας αναφέρω ότι το κτήριο που στεγάζει σήμερα το ΙΚΑ είναι μόλις 1.900 τ.μ.).
            Παρόλα αυτά η Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Γαλατσιώτης κ. Λιάπης Σεραφείμ, έκρινε ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο.
            Πιστεύοντας ότι ο καθένας μας κρίνεται από τις ενέργειές του, θεωρώ χρέος μου απέναντι σε όλους τους Γαλατσιώτες, να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την μεταφορά του ΙΚΑ σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και έχω τη πεποίθηση οτι παρόλα τα εσκεμμένα εμπόδια, στο τέλος το δίκαιο θα υπερισχύσει και θα πετύχουμε αυτό που όλοι οι Γαλατσιώτες επιθυμούμε.       
 
                                                                                                  Ο
                                                                                  Δήμαρχος Γαλατσίου

                                                                                      Κυριάκος Τσίρος

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr