ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

18-03-2015 Ενημέρωση

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ                  Αρ. Πρωτ. 5892, 25/2/2015

 
(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ)
 
Όπως μας έγινε γνωστό από τον ημερήσιο τύπο αλλά και από τους ίδιους τους δημότες του Δήμου Γαλατσίου που προσέρχονται καθημερινά στο Δημοτικό Κατάστημα, χιλιάδες ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποβάλλει ενστάσεις με αντικείμενο την διεκδίκηση εκτάσεων που έχουν ανοικοδομηθεί και βρίσκονται εντός σχεδίου, και οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες στο μακρινό παρελθόν ως δασικές και δημόσιες. Το πρόβλημα ανέκυψε από το γεγονός ότι οι εκτάσεις αυτές αν και αποχαρακτηρίστηκαν ως δασικές, διατήρησαν το δημόσιο χαρακτήρα τους.
Κατ’ ακολουθία, και σύμφωνα πάντα με την προβλεπόμενη στο νόμο διαδικασία, κατά τον χρόνο που οι ως άνω ενστάσεις θα συζητηθούν, οι πολίτες θα πρέπει να παραστούν ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Κτηματολογίου η οποία θα αξιολογήσει την ορθότητα τους. Για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο συνεδρίασης της Επιτροπής, οι πολίτες θα ενημερωθούν από τα πινάκια που θα τοιχοκολληθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης (Στράβωνος 3, Νέα Ιωνία), στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Αρχιμήδους αριθμ. 2 και Ιπποκράτους, Γαλάτσι) και στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.
Πάντως και σύμφωνα με ενημέρωσή μας, για την συντριπτική πλειοψηφία των σχετικών ενστάσεων, το Κτηματολόγιο έχει εισηγηθεί την απόρριψή τους, στηριζόμενο στα έγγραφα-συμβόλαια που είχαν καταθέσει οι ιδιώτες – ιδιοκτήτες  κατά το αρχικό στάδιο της κτηματογράφησης (όπου ορθώς είχαν αναρτηθεί τα δικαιώματα των τελευταίων) σε συνδυασμό πλέον με την διάταξη του άρθρου 4 του ν. 3127/2003.
Ο Δήμος Γαλατσίου, αν και τυπικά δεν εμπλέκεται στην εν λόγω διαδικασία, προκειμένου να συνδράμει τους ιδιοκτήτες των ως άνω ακινήτων στο θέμα που έχει ανακύψει, ενημερώνει τους τελευταίους ότι έχει ορίσει την Δικηγόρο κ. Μαρίνα Γκίζη, ειδική συνεργάτιδα του δήμου μας στα θέματα του κτηματολογίου, ως υπεύθυνη σχετικά, στην οποία και μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να απευθύνονται κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες από 15:00 έως 17:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (2ος όροφος) και στo τηλέφωνo213 2055331, για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και συμβουλές σχετικά με το ανωτέρω ζήτημά τους. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Γαλατσίου, για τον ίδιο ως άνω σκοπό, θα πραγματοποιήσει ενημέρωση των ως άνω ιδιοκτητών ακινήτων την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας «Θάνος Κωστόπουλος» που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος.
Επίσης ανακοινώνεται ότι κατά την συζήτηση των ως άνω ενστάσεων ενώπιον του Κτηματολογίου θα παραστεί και ο ίδιος ο Δήμαρχος, προκειμένου να συνδράμει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στο ζήτημα που έχει ανακύψει.
 
                                                                                                                                                 Ο Δήμαρχος
                          
 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr