Ανεκτίμητη η προσφορά από τις εθελόντριες της Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου

24-10-2012 Ενημέρωση

Σε απάντηση σχολιασμού της τοπικής εφημερίδας «Παλμός» στο φύλλο της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2012, στο οποίο υπήρχαν αιχμές για το σύστημα παραλαβής και διάθεσης των τροφίμων στην Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο) απαντάμε τα εξής:

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γαλατσίου, Ιατρού Κυριάκου Τσίρου η Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια και φροντίζει οικογένειες και μοναχικά άτομα της πόλης μας, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν από μόνα τους βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες. Μέχρι σήμερα η πορεία της είναι ιδιαίτερα επιτυχής. Τα τελευταία δύο χρόνια η Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργεί με την άγρυπνη φροντίδα και τις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντριών, σε αρμονική συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ιατρό Αθανάσιο Μπούρα. Με γνώμονα αυτό, ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες, εκ μέρους του Δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν, για το ήθος και την αψεγάδιαστη συμπεριφορά τους σε αυτό το σημαντικό έργο.

Η απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αφιλοκερδή προσφορά πολιτών και Φορέων της πόλης μας, καθώς και στην εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων, δεδομένου ότι ως μη κερδοσκοπικός φορέας δεν έχει έσοδα. Οι εθελόντριες της Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνουν καθημερινά αγώνα για να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη και αναφέρουμε τα ονόματά τους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα προσφέρουν αφιλοκερδώς: Αγγελοπούλου Άσπα, Αντωνοπούλου Παναγιώτα, Γεωργούλα Ελένη, Δημαρίδου Ευγενία, Ηλιακοπούλου Ευαγγελία, Κιουτσούκη Αναστασία, Λέζου Σοφία, Μπαγάκη Μαρία, Μπράτσου Κωνσταντίνα, Πανταζοπούλου Κατερίνα, Σοφού Αικατερίνη, Σπυριδάκη Ντίνα,Τοπαλβασίλη Μαρία, Τσαβαλιά Αθανασία, Φαρδούλη-Κατσίρη Χρύσα, Χαρισάκη Μάγδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ομάδα Εθελοντριών συνεισφέρει στο Δήμο ποικιλοτρόπως μέσα από πολλές δράσεις.

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία με την υπεύθυνη Διευθύντρια, Κοινωνική Λειτουργό, Μαρία Γκόγκου καιτον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κάνουν έλεγχο, με αυστηρά κριτήρια, για την ένταξη των δημοτών στο πρόγραμμα της Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι εθελόντριες δίνουν τρόφιμα κατόπιν γραπτής εντολής της Κοινωνικής Λειτουργού, διαφυλάττοντας όμως και τα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων.

Η Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης τηρεί βιβλία παραλαβής και παράδοσης, καθώς και βιβλίο αποθήκης με αποτέλεσμα να καταγράφεται ονομαστικά ό,τι δίνουν στους δικαιούχους και ό,τι προσφέρουν οι συμπολίτες μας. Στην Τράπεζα, που είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, από τις 10 έως τις 12 το πρωί και από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, συγκεντρώνονται τυποποιημένα τρόφιμα (λάδι-γάλα-ζυμαρικά κ.λ.π), παιδικά ρούχα, παιχνίδια και είδη βρεφανάπτυξης.

Επίσης, τρόφιμα συλλέγονται από την Ομάδα Εθελοντριών και στα Σούπερ Μάρκετ του Γαλατσίου, όπου υπάρχει ειδικός χώρος με την επιγραφή του Δήμου «Αγαπώ-Προσφέρω», γεγονός που εξυπηρετεί άμεσα τον καθένα μας που θέλει να προσφέρει.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου και ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών προσκαλούν όποιον ή όποια νιώθει ότι μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο να γίνει εθελοντής/εθελόντρια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές μπορούμε ΟΛΟΙ να προσφέρουμε κάτι στο συνάνθρωπό μας. Αυτή η μικρή χείρα βοήθειας από τον καθένα μας ξεχωριστά συνεπάγεται μεγάλη ανακούφιση για πολλούς συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους και να είστε βέβαιοι ότι πιάνει τόπο.

 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                             ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ                                   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr