Ανοιχτή από σήμερα επί 24ωρου, λόγω καύσωνα, η κλιματιζόμενη αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου

30-07-2021 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι, λόγω  των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, από σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου και μέχρι την λήξη του φαινομένου, η κλιματιζόμενη αίθουσα «ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και για όσες μέρες διαρκέσει ο καύσωνας για την προστασία των πολιτών, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας, σύμφωνα και με το με Α.Π. 647961/30-07-2021 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και να διαβάσουν τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου (www.galatsi.gov.gr)  και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Στις περιοχές όπου προβλέπεται επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα, φροντίζουμε να έχουν νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr, καθώς και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:

 κ. Μαρκόπουλος Γεώργιος, Δήμαρχος Γαλατσίου: 6979.977781

κ. Γιάννης Σιώτας, υπάλληλος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας: 6944.223749

κ. Στάθης Μπριόλας, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας: 6947.737050

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΠΟ-ΤΟΝ-ΚΑΥΣΩΣΑ

Οδηγίες_Υπ. Υγείας

Ανοιχτή όλο το 24ωρο η κλιματιζόμενη αίθουσα λόγω καύσωνα
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr