Ανοιχτή η Ομορφοκλησσιά την Κυριακή και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα

30-04-2013 Ενημέρωση

Η ξακουστή Ομορφοκκλησιά, η οποία βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, είναι ένας από τους ομορφότερους βυζαντινούς ναούς στο νομό Αττικής. Ο βυζαντινός ναός του Αγ. Γεωργίου (Ομορφοκλησσιά) κτίστηκε το 12ο αιώνα και από το 1921 έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο. Ο ναός είναι γνωστός ως Ομορφοκλησσιά λόγω της χάρης και της κομψότητάς του.

Χαρακτηριστικές είναι οι τοιχογραφίες που κοσμούν το ναό, οι οποίες απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Αγ. Γεωργίου. Ο περιβάλλον χώρος είναι καταπράσινος και ενδείκνυται για περιπάτους. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος της πόλης το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε για να χαλαρώσετε και να παίξουν τα παιδιά σας.

Η Ομορφοκλησσιά παραμένει κλειστή όλο το χρόνο εκτός από την ημέρα που γιορτάζει ο Αγ. Γεώργιος. Για φέτος θα είναι ανοιχτή την Κυριακή του Πάσχα, παραμονή της εορτής του Αγ. Γεωργίου και θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το ναό στην εσπερινή λειτουργία που θα τελεστεί στις 7μμ. Επίσης, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο βυζαντινός ναός θα είναι ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα έχει πρωινή λειτουργία από τις 7.30 π.μ. έως τις 11π.μ., ενώ θα τελεστεί εσπερινός από τις 6 μ.μ έως τις 8 μ.μ.

          «Είναι ιδιαίτερη τιμή για το δήμο μας να υπάρχει στα διοικητικά του όρια αυτός ο σημαντικός βυζαντινός ναός του Αγ. Γεωργίου, γνωστός ως Ομορφοκλησσιά, τον οποίο επισκέπτεται κόσμος από κάθε σημείο της Αττικής. Ειδικά την ημέρα της εορτής του πλήθος κόσμου έρχεται να προσκυνήσει και να θαυμάσει τις μοναδικές τοιχογραφίες του», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr