Απαιτείται ραντεβού για την εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Δημαρχείο Γαλατσίου

23-03-2020 Ενημέρωση

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι λόγω της υπάρχουσας κατάστασης και για λόγους ασφαλείας απαιτείται ραντεβού για την εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα 23 Μαρτίου 2020 από τις 15:00 έως τις 18:30, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου. Ειδικότερα, κλείνετε ραντεβού καλώντας στο τηλ. 2102222011 και έχετε μαζί σας ΑΜΚΑ και Ταυτότητα.

Για την μετακίνησή σας στο Δημαρχείο στείλτε SMS στο 13033, αρ. 4 (κίνηση για παροχή βοήθειας).

Η είσοδος θα γίνεται από την οδό Ιπποκράτους και θα χρησιμοποιείται η πόρτα του Πνευματικού Κέντρου.

Καλούμε όλους, όσοι πληρούν τα κριτήρια για εθελοντική αιμοδοσία, και αυτή την φορά να αιμοδοτήσουν, καθώς στην χώρα μας (αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης) υπάρχει έλλειψη αίματος και μικρή προσέλευση στους χώρους αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, λόγω της έξαρσης των ιώσεων την περίοδο του χειμώνα, και λόγω της επιδημίας από τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Το αίμα είναι αναντικατάστατο και προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο! Ποιος μπορεί να αιμοδοτήσει: Όπως συμβαίνει σε κάθε Αιμοδοσία, ο υποψήφιος αιμοδότης θα πρέπει να μην έχει συμπτώματα γρίπης (να έχουν περάσει 7 ημέρες που να είναι ελεύθερος συμπτωμάτων), να έχουν περάσει 15 μέρες από την λήψη αντιβίωσης, να μην έχει επιχείλιο έρπη κλπ.

Όσον αφορά στον Κοροναϊό, να μην έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες πληροφορίες για το αν μπορείτε να αιμοδοτήσετε θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας http://ekea.gr/donor-eligibility/.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συμμετοχή σας.


Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας, Εθελοντική Αιμοδοσία
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr