Αποκριάτικο πάρτυ των 4 ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου

16-03-2016 Ενημέρωση
Για δεύτερη φορά τα μέλη των 4 ΚΑΠΗ πραγματοποίησαν από κοινού μια εξαιρετική εκδήλωση, με χορούς και τραγούδια της Αποκριάς, στην κατάμεστη αίθουσα «Θάνος Κωστόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου οι παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν τους 350. Ευφάνταστες στολές και εντυπωσιακές αποκριάτικες μάσκες φορούσαν τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ που παρουσίασαν τα δρώμενα, προκαλώντας το χειροκρότημα και το γέλιο των παρευρισκόμενων.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κα. Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου-Χρυσάγη, η οποία συνεχάρη τις ομάδες που έλαβαν μέρος στην παρουσίαση των δρώμενων, τονίζοντας ότι πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα με πολλή δουλειά και μεράκι και ευχαριστώντας όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ για την ενεργή συμμετοχή τους. Επίσης, η Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τη γυμνάστρια Ανδριάνα Φουστέρη, η οποία οργάνωσε όλη την εκδήλωση εθελοντικά.
Πρώτη ξεκίνησε η χορωδία από το Β’ ΚΑΠΗ με παλιά νοσταλγικά τραγούδια, όπως «λίγα λουλούδια», «Ιλυσσός», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Το αλογάκι», «Μπαρμπα-Γιάννης κανατάς» κ.α.
Ακολούθησαν οκτώ παραδοσιακοί χοροί συνοδευόμενοι από σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς, όπως «ο κακοπαντρεμένος», «με τη θεία μου την Κοντύλω», « ο Χαραλάμπης», «στης ακρίβειας τον καιρό», «ο Τσιρτσιλιάγκος» κ.α.
Επίσης, τα μέλη των ΚΑΠΗ παρουσίασαν πέντε χορευτικά δρώμενα – σκετς, «γαϊτανάκι», «τα κουκιά», «η σκούπα», «ο Γανωτζής» και η «Νύφη η λιποθυμιάρα» και καταχειροκροτήθηκαν οι συμμετέχοντες από όλους. Στο τέλος χόρεψαν όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς κι έγιναν μια παρέα, ενώ απολάμβαναν τα κεράσματα και τους παραδοσιακούς χαλβάδες, που φτιάχτηκαν από κυρίες των 4 ΚΑΠΗ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
  
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr