ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ & ΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

25-05-2012 Ανακοινώσεις

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα ΣΟΦΙΑ ΛΕΠΙΔΑ – ΝΤΑΓΛΑ στο πλαίσιο των πολιτιστικών δρώμενων των Σχολείων έλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει εκπαιδευτικό, ποιητικό – μουσικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2011 – 2012, με τη συμμετοχή των Διευθυντών, Καθηγητών Μουσικής και μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται εντός του Άλσους Βεϊκου με γενικό τίτλο «Η ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ … ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ». Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απονομή ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ στους αριστούχους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απονομή επαίνων τιμής στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα μεγάλων ποιητών (Σολωμός, Ελύτης, Σεφέρης, Γκάτσος κ.ά.) τα οποία έχουν μελοποιηθεί από μεγάλους συνθέτες (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μαρκόπουλος). Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν χορωδίες από τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την αφιλοκερδή υποστήριξη των καταξιωμένων καλλιτεχνών, Βασίλη Λέκκα και VivianDaglas, καθώς και το «Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής» του Δήμου Αθηναίων.

Μετά από ενέργειες της Αντιδημάρχου Παιδείας, Σοφίας Λεπίδα-Ντάγλα η συγκεκριμένη εκδήλωση -συναυλία τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΚΔ Εκπαίδευσης Αττικής.

Ο τελικός σκοπός της εκδήλωσης εκτός από την τιμητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών φορέων των σχολείων μας που εμπλέκονται – μαθητές καθηγητές μουσικής, φιλόλογοι, Διευθυντές των σχολικών μονάδων – είναι η αρμονική σύσφιξη των σχέσεων των μαθητών, καθώς επίσης και η ομαδική συνεργασία μεταξύ τους.

Η ποίηση και το τραγούδι είναι τα ωραιότερα μέσα μετάδοσης ουσιαστικών μηνυμάτων για τον πολιτισμό και τη ζωή, καθώς και τα πιο άμεσα μέσα διαπαιδαγώγησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr