ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

24-10-2016 Ενημέρωση
Ο Δήμος Γαλατσίου πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις με υπερηχογράφημα πτέρνας σε άνδρες και γυναίκες του δήμου. Το Πρόγραμμα έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς άνδρες και γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.
Προσωπικό του Δήμου Γαλατσίου εκπαιδεύτηκε από την υπεύθυνη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας το οποίο διατίθεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο. Οι μετρήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 11/10 και  ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 18/10.
 Το Πρόγραμμα αφορούσε σε όλους τους ενήλικες άνω των 45 ετών που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης. Συνολικά εξετάσθηκαν 153 άτομα, εκ των οποίων 50 είχαν ευρήματα οστεοπενίας και 9 ευρήματα οστεοπόρωσης στους οποίους δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τους εθελοντές ιατρούς.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γ. Μαρκόπουλος σημείωσε σχετικά: «Οι εξετάσεις πρόληψης είναι πολύ σημαντικές για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών ασθενειών, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του πληθυσμού. Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας, συμβάλλει σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης – οστεοπενίας. Το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου, με τις δράσεις του, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό ώστε να προβαίνει σε προληπτικούς ελέγχους της υγείας του. Ευχαριστούμε το ΕΔΔΥΠΠΥ για την παροχή του διαγνωστικού μηχανήματος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές Ιατρούς (Ορθοπεδικούς), κυρίους Αγγελόπουλο Αθανάσιο, Ιντζιρτζή Παναγιώτη και Κακλαμάνη Δημήτριο, που συμμετείχαν στη δράση μας, εκτιμώντας τα αποτελέσματα της μέτρησης και συμβουλεύοντας σχετικά τους κατοίκους της πόλης μας».
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr