Βιωματική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

24-01-2013 Ενημέρωση

Ένα εφευρετικό και δημιουργικό επιδαπέδιο παιχνίδι με ζάρι μεγάλων διαστάσεων παρουσίασε στα παιδιά η συγγραφέας του παιδικού, ενημερωτικού βιβλίου «Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε», Σοφία Τακάογλου στον όμορφο χώρο της παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Καμίνι.

Το επίκαιρο θέμα του βιβλίου περνάει στις τρυφερές ηλικίες των παιδιών το μήνυμα της αποταμίευσης και τα ενημερώνει για τις πραγματικές οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα σε αντίθεση με τις επίπλαστες καταναλωτικές ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Με απλό, κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο, μέσα από ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, η συγγραφέας εντυπωσίασε τα παιδιά.


Η συγγραφέας απευθυνόμενη στο παιδικό κοινό έθεσε ερωτήματα και τo παρακίνησε:

«Παιδιά και μεγάλοι θέλουμε, θέλουμε, θέλουμε… Πώς μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας; Μπορούμε να έχουμε όλα όσα επιθυμούμε; Υπάρχει κάτι που μας περιορίζει; Ελάτε να μάθουμε να κάνουμε επιλογές. Ελάτε να μάθουμε παίζοντας πώς να χρησιμοποιούμε τα χρήματα με τον καλύτερο τρόπο γιατί σίγουρα στις μέρες μας τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε…»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος, όπως επίσης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Χριστίνα Μπούρα.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr