Γ’ Κ.Α.Π.Η – Ελευθερίου Βενιζέλου 41

210 2138 063 Ελ. Βενιζέλου 41 & Μεσσηνίας, ΤΚ 11147, Γαλάτσι

Τα Κ.Α.Π.Η. είναι ένας θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινότητα, το φυσικό δηλαδή, καθημερινό χώρο ζωής και δραστηριότητας του ηλικιωμένου. Οι υπηρεσίες των Κ.Α.Π.Η. ανήκουν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου. Οι κοινωνικοί λειτουργοί των Κ.Α.Π.Η. παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στα άτομα που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα διοργανώνουν ομιλίες και προγράμματα εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, καθώς και εκδρομές-επισκέψεις επιμορφωτικού χαρακτήρα (μουσεία, εκθέσεις κλπ).

Πέρα όμως απ’ όλες τις δραστηριότητες των Κ.Α.Π.Η. στο Δήμο μας, το πιο αισιόδοξο μήνυμα είναι ο σεβασμός και η αγάπη προς την Τρίτη ηλικία που πηγάζει από όλους στη Δημοτική Αρχή.

Υγειονομικές Υπηρεσίες στα Κ.Α.Π.Η

Οι υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχονται στα Κ.Α.Π.Η. αφορούν κυρίως τη Λήψη Αρτηριακής Πίεσης και Σφυγμών, τη μέτρηση Σακχάρου και Αίματος, τον Αντιγρυπικό εμβολιασμό και τον προληπτικό Γυναικολογικό έλεγχο (test pap, ψηλάφηση μαστού), οφθαλμολογικό έλεγχο, σπυρομέτρηση, μέτρηση οστεοπόρωσης/οστεοπενίας κ.α.. Επίσης παρέχονται κατ’ οίκον επισκέψεις από την Επισκέπτρια Υγείας με εντολή Ιατρού. Τέλος παρέχονται φυσικοθεραπείες, καθώς και εργοθεραπείες.

Δραστηριότητες των Κ.Α.Π.Η

Στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας δεν λείπουν οι δραστηριότητες, καθώς κατά την διάρκεια του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού διοργανώνονται αρκετές ημερήσιες εκδρομές.

  1. Ιατρικές Ομιλίες
    Αρκετές ιατρικές ομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο των Κ.Α.Π.Η. και όχι μόνο, καθώς υπάρχει συνεργασία με εξωτερικούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν εξετάσεις σε μέλη των Κ.Α.Π.Η.
  2. Κοινές Δραστηριότητες
    Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιούνται οι εκδρομές αλλά και οι επισκέψεις σε μουσεία και θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες επιλέγουν κάθε φορά τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται κάθε χρόνο το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας στο οποίο συμμετέχουν τα Κ.Α.Π.Η.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Κ.Α.Π.Η ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή
08:00 έως 13:30
Απογεύματα
16:00 έως 20:00
Σάββατο
09:00 με 13:00

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr
[contact-form-7 id="271" title="Φόρμα Επικοινωνίας"]