Εξωρραιστικός οικολογικός και πολιτιστικός σύλογος «ΛΟΦΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ»

210-2133325 Ε.Χ.Ο.Ρ.S. @ windowsline.com. Μαραθώνος 10 -11146

1) Ο Σύλλογος ιδρύθηκε την 01-03-1990 από Δημότες Δημοτικού διαμερίσματος Περιβολιών, με κυρίαρχο στόχο, την διάσωση του νομίμως χαρακτηρισμένου από το έτος 1938 !!! χώρου κοινοχρήστου πρασίνου έκτασης 25 περίπου στρεμμάτων στο κέντρο του πυκνοδομημένου Γαλατσίου, στο Λόφο Αγ. Σπυρίδωνα, αλλά και την διαμόρφωση και παράδοσή του στους πολίτες, όταν παράλληλα την περίοδο εκείνη μεγαλοεργολάβοι οικοδομών προσπαθούσαν για τον αποχαρακτηρισμό και την τσιμεντοποίησή του.

2) Σκοπός και δραστηριότητες του, σύμφωνα με το Καταστατικό του όπως τροποποιήθηκε με την 1462/96 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι κυρίως :

Η επίλυση των χρόνιων χωροταξικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής του Λόφου ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γαλατσίου.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Η διάδοση της Οικολογικής συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος και των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου.

Η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας για την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου των Δημοτών και της κοινωνικής προόδου.

3) Πραγματοποιηθείσες δραστηριότητες του Συλλόγου :

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Συλλόγου, μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις του και Δικαστικές προσφυγές στο Σ.τ.Ε., σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, ήταν η διάσωση του 70% του προαναφερομένου χώρου των 25 στρεμμάτων με τον επαναχαρακτηρισμό του σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου με την Νομαρχιακή Απόφαση 566/4/94 (ΦΕΚ 106/Δ/8-2-1994), που έγινε όταν Δήμαρχος ήταν ο κ. Βασίλης Παπαδιονυσίου και Πρόεδρος του Συλλόγου ο κ. Κώστας Ταμπακόπουλος.

Ο Σύλλογος εκτός των διαπροσωπικών συναντήσεων του Προεδρείου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του με αρμόδιους φορείς, έχει υποβάλλει εκατοντάδες τεκμηριωμένες έγγραφες προτάσεις, προς τον Δήμο Γαλατσίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Συνήγορο του Πολίτη, και σε δεκάδες Δημόσιες Υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων των Δημοτών που αφορούν την δημόσια και κοινωνική εξυπηρέτησή τους, την ασφάλεια, την κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή εξυπηρέτησή τους, την υγεία τους με τον περιορισμό της ρύπανσης και ηχορύπανσης και γενικώτερα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής.

Επίσης έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δενδροφυτεύσεις στο Λόφο Αγίου Σπυρίδωνα και στην ευρύτερη περιοχή.

4) Ο Σύλλογος αθόρυβα, αλλά σταθερά, συνεχίζει να αγωνίζεται στα πλαίσια του Κοινωνικού συμφέροντος για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, τόσο απαραίτητων για την υγεία των Δημοτών, εφόσον είναι γνωστό ότι κάποιοι καιροσκόποι προσπαθούν να τους αποχαρακτηρίσουν για να χτιστούν στους χώρους αυτούς δεκαόροφες πολυκατοικίες, στερώντας βέβαια την ανάσα ζωής σε χιλιάδες ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Ακόμα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την προστασία του περιβάλλοντος και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων όταν αυτά καταπατούνται από οχλούσες και ρυπογόνες δραστηριότητες.

Ο Σύλλογος διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΤ/ΔΡΟΣ : ΡΩΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΦΗ

ΤΑΜΙΑΣ : ΠΑΝΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Λοιπά ΜΕΛΗ : ΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΟΜΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΕΞΑΡΧΟΥ ΕΥΑ

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr