Πνευματικό Κέντρο

Αίθουσα Εκδηλώσεων

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος», η οποία στεγάζεται στο Δημαρχείο, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διάφορες εκδηλώσεις.

Στέκια Νεολαίας

Τα Στέκια Νεολαίας είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στο Γαλάτσι από το 1985. «Αγκαλιάζουν» τα παιδιά και τους νέους στις γειτονιές του Γαλατσίου με δραστηριότητες όπως η Μουσική, το Θέατρο, ο Χορός, η Φωτογραφία και οι Εικαστικές Τέχνες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους –και όχι μόνο- να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συντροφικότητας. Τα Στέκια είναι ταυτόχρονα το σχολείο και το σπίτι για το κάθε παιδί.
Τα Στέκια Νεολαίας στεγάζονται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

Τηλ επικοινωνίας: 210-2929888

Ειδικότερα

Λίγα λόγια για την κεραμική

Η χρήση ψημένων κεραμικών αγγείων στη χώρα μας τεκμηριώνεται ήδη από τη μεσολιθική περίοδο. Η χρήση τους από τις πρώτες γεωργικές κοινότητες στηρίζεται, αφενός στο ότι η μεταφορά των τροφίμων (στερεών ή υγρών) θα ήταν προβληματική για μετακινούμενες ομάδες, και αφετέρου αρμόζουν καλύτερα στην αποθήκευση και το παρατεταμένο μαγείρεμα που απαιτούν τα δημητριακά των γεωργικών κοινοτήτων. Φτάνοντας στα μέσα του περασμένου αιώνα χάνουν τη χρηστική μοναδικότητά τους. (χρήση πλαστικών)Παρ’ όλα αυτά μην ξεχνώντας ότι μας συντροφεύουν τα τελευταία 7000 χρόνια σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες ανακάμπτουν και ξαναβρίσκουν τη θέση που τους αξίζει δίπλα μας . Στις μέρες μας οι εφαρμογές των κεραμικών γνώρισαν ένα τεράστιο πεδίο χρήσεων. Διάφορες μορφές κεραμικών βρίσκονται στις μηχανές των αυτοκινήτων μας, στα κτίρια στα οποία ζούμε, στα μικροτσίπ των ηλεκτρονικών υπολογιστών μας και σε κάποια τμήματα των διαστημοπλοίων.

Στο εργαστήριο κεραμικής του Δήμου μας προσπαθούμε να αναβιώσουμε την παραδοσιακή κεραμική να της ξαναδώσουμε την αξία της και να την εξελίξουμε.

Λίγα λόγια για το κόσμημα

Μαθήματα κοσμήματος για αρχάριους. Για ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν ένα φυσικό ταλέντο ή ενδιαφέρονται για να εμβαθύνουν στη δημιουργία του κοσμήματος.

Δημοτική Χορωδία

Η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου ιδρύθηκε το 1996. Αποτελείται από 35-40 χορωδούς. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες στα πλαίσια του Δήμου Γαλατσίου καθώς και αρκετές εκτός των ορίων του. Έχει συμμετάσχει στο ιωβηλαίο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου και βραβεύτηκε, σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ καθώς και στο τηλεοπτικό σήριαλ « Περί ανέμων και υδάτων». Το ρεπερτόριό της κινείται στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι όπως επίσης και στο παραδοσιακό. Στόχος της είναι η επαφή των δημοτών μας με το καλό ελληνικό τραγούδι , καθώς και η επαφή και εκπαίδευση των μελών της με το χορωδιακό τραγούδι. Η Χορωδία διευθύνεται από τον μαέστρο Σπύρο Παπαδάτο.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Παιδικό Τμήμα της χορωδίας του δήμου για μαθητές και μαθήτριες από την 4η Δημοτικού έως και την 3η Γυμνασίου. Η εγγραφή του παιδιού γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον μαέστρο Σπύρο Παπαδάτο και κατόπιν τυπικής ακρόασης θα γίνεται η επιλογή.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

Εγγραφές και για τη Δημοτική Χορωδία του δήμου μας, η οποία θα πραγματοποιεί τις πρόβες της Δευτέρα και Πέμπτη από τις 20:00 έως τις 21:00.
Όσοι ενδιαφέρονται, με ή χωρίς χορωδιακή πείρα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:
στο τηλέφωνο του Πολιτιστικού Οργανισμού 2132055356 το πρωί
και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα
στο κιν. 6972092903 (μαέστρος Σπύρος Παπαδάτος).

Δημοτική Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική Ομάδα λειτουργεί δεκαπέντε (15) χρόνια , με υπεύθυνο το σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή, σαν θεατρικό εργαστήρι, όπου διδάσκεται αυτοσχεδιασμός, ανάγνωση κειμένου, παρουσίαση ποιημάτων, και θεατρικών αποσπασμάτων ,καθώς και σαν θίασος που δίνει παραστάσεις. Έχει παρουσιάσει έως τώρα έργα νεοελληνικού ρεπερτορίου (Ματς του Γ. Μανιώτη, Μήδεια & Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Μποστ, Δεν είμαι εγώ του Γ. Ξενόπουλου κ.ά.), σύγχρονου ξένου ρεπερτορίου ( Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Τρωάδες του Ευριπίδη ,Όρνιθες του Αριστοφάνη κ.ά.)
περισσότερα…

Ομάδα Χορού

Η Ομάδα Χορού το Π.Κ Γαλατσίου ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό αφενός την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας, αφετέρου τη διάδοση των ελληνικών ηθών και εθίμων και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μετά από 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, ο χορός έχει γίνει το μέσο ώστε οι νέοι και τα παιδιά να γνωρίσουν τις παραδόσεις μας και οι μεγαλύτεροι να τις θυμηθούν και, γιατί όχι, να μας τις μεταφέρουν.
περισσότερα…

Κούλουμα – Απόκριες

Κατά τη διάρκεια των Αποκριών το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, εδώ και πολλά χρόνια, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στο Άλσος Βεϊκου.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr
[contact-form-7 id="271" title="Φόρμα Επικοινωνίας"]