Δεκάδες αθλητικά παπούτσια διατέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο και στην κοινωνική ιματιοθήκη του Δήμου Γαλατσίου μέσω της δράσης ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο

18-01-2016 Ενημέρωση
       
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ
«Άστα να τρέξουν ξανά – Letthemrunagain»
Συνολικά 130 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια συγκεντρώθηκαν από την  «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, επίσημο διοργανωτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, για αναχρησιμοποίηση στις κοινωνικές δομές των Δήμων Γαλατσίου και Αγίων Αναργύρων.
Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που έχει την αφετηρία της και εφαρμόστηκε για τρία συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ζεύγη αθλητικών παπουτσιών. Η σύλληψη της ιδέας σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Σχεδόν σε όλους τους μεγάλους μαραθωνίους του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται και η δράση “Άστα να τρέξουν ξανά” έχει λάβει διεθνή αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη. Ειδικότερα φέτος ο εορτασμός είναι διπλός μιας και συμπίπτει με την επέτειο των 10 χρόνων περιβαλλοντικών προγραμμάτων που από κοινού εκπονούνται από τον
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θεσμικό συνεργάτη του ΣΕΓΑΣ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, συμφωνήθηκε η προώθησή τους σε ομάδες συνανθρώπων μας και άπορες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.
Η διάθεση των περίπου 130 ζευγαριών πραγματοποιήθηκε ισόποσα:
– στο Δήμο Γαλατσίου, στο κοινωνικό παντοπωλείο και στην κοινωνική ιματιοθήκη, που στηρίζει περίπου 300 οικογένειες
– στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, στο κοινωνικό ανταλλακτήριο που στηρίζει περίπου 1200 οικογένειες
Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών που δεν φοράμε πια γιατί να πεταχτεί; Μπορεί να… ανακυκλωθεί υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείται σε καλή και αξιοπρεπή κατάσταση!
Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν Ξανά» επικοινωνήστε
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
www.teamfortheworld.blogspot.com
info@teamfortheworld.org
210 – 9220331
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr