Δεκάδες γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού

08-05-2015 Ενημέρωση
       Μετά από πρόσκληση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Συλλόγου Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μαστού διοργάνωσε ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, στις 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.
        Εξετάστηκαν δεκάδες γυναίκες, ηλικίας από 40 ετών έως 70 ετών, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, κάνοντας ανώδυνα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ψηφιακή μαστογραφία, με μηχανήματα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας.
       Οι προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις συμβάλλουν σημαντικά στην καλή έκβαση των ασθενειών. Συγκεκριμένα, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία, φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια, σε ποσοστό που φθάνει το 30%.
 
    Ευχαριστούμε θερμά, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» και το Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr