Διαπολιτισμική εκδήλωση «Πολιτισμών… Γεύσις!» τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου

21-01-2016 Ενημέρωση
“Πολιτισμών… Γεύσις!”
 
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 18:00
 
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του Δήμου Γαλατσίου σας προσκαλούν στη διαπολιτισμική εκδήλωση “Πολιτισμών… Γεύσις!”
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους & Ιπποκράτους).
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Κεντρική ομιλία με θέμα «Διάλογος Πολιτισμών» από την Πρόεδρο του Ελληνικού Νεανικού Παιδικού Πανεπιστήμιου Ελλάδος κ. Παρασκευή Παπαγιάννη,
Θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Όλοι στο ίδιο τρένο…” από την ομάδα εφήβων Γαλατσίου “Οι νέοι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο”, με συντονίστρια την ShirinYoussefianMaanian.
Επίσης θα συμμετάσχουν σύλλογοι από Αίγυπτο (مصر), Αλβανία (Shqipëria), Αφρική (Afrika), Ρουμανία (România), Ρωσία (Россия) και Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, μουσικές και τραγούδια και θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα!
Ειδικότερα στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Ένωση Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η Ένωση Ρουμάνων Γυναικών Ελλάδος, ο Ρώσικος Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Μπεριόζκα» και το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα».
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!
 
                               Ο Δήμαρχος Γαλατσίου
                                                    
                                   Γιώργος Μαρκόπουλος

To συμβούλιο ένταξης μεταναστών είναι ένα συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Αρμοδιότητες – Έργο Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Έργο του συμβουλίου είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου για θέματα που αφορούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, στην υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και στη διοργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού. Έργο επίσης του συμβουλίου είναι η συνεργασία με υπουργεία καθώς και με άλλους φορείς για τα θέματα που απασχολούν τους μετανάστες όπως είναι η εκπαίδευσή τους, η ομαλή ενσωμάτωσή τους και η πολιτογράφησή τους κατά τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

Μέλη Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΝΟΣ (αντιδήμαρχος -πρόεδρος)

ΚΟΡΑΚΗ ΜΑΡΘΑ (δημοτική σύμβουλος)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (δημοτική σύμβουλος)

ΣΚΛΗΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (δημοτικός σύμβουλος)

ΚΙΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (δημοτικός σύμβουλος)

ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (δημοτικός σύμβουλος)

BAZAJ BORALBA (μέλος κοινότητας μεταναστών)

BAZAJ PRANVERA (μέλος κοινότητας μεταναστών)

LAPTEVA ELENA (μέλος κοινότητας μεταναστών)

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Πληροφορίες: Γραφείο Τοπικού Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

κ.κ. Κ. Νανούρη, Π. Οικονόμου, Π. Σουλδάτου

Τηλ: 2102222011, 2132055376

 

 

                                           

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr