“Δικαιώματα των Μεταναστριών στην Απασχόληση”

02-06-2010 Ενημέρωση

Το Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων του Δήμου μας στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της διάχυσης πληροφοριών για τις δράσεις άλλων συναφών φορέων, σας ενημερώνει ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), κοινωνική υπηρεσία που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρέχει              ψυχο-κοινωνική συμβουλευτική υποστήριξη και ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για θέματα διακρίσεων απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οργανώνει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROGRESS διήμερο σεμινάριο για μετανάστριες με θέμα “Δικαιώματα των Μεταναστριών στην Απασχόληση.

 

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η πληροφόρηση για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή πολιτική και νομοθεσία για τα δικαιώματα των μεταναστριών στην απασχόληση και την προώθηση της ισότητας. Επίσης, στο σεμινάριο οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα για εργασιακά θέματα που τις απασχολούν και να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στην έδρα του ΕΚΚΑ, (Βασ. Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ) στις 8-9 Ιουλίου, ώρες 17:00-20:00. Έχουν κληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το Συνήγορο του Πολίτη, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον Ο.Α.Ε.Δ., τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών κ.α. 

 

Για τις δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε με το Ε.Κ.Κ.Α. , στο e-mail education@ekka.org.gr ή τηλεφωνικά στο 213 2039747. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ζαμουρίδου Νόνη, Τμήμα Έρευνας, Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης, Δ/νση Συντονισμού και Οργάνωσης.

 

Η Υπεύθυνη του Γραφείου  Γυναικείων Θεμάτων

και Αντιπρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γαλατσίου

Κατσαρίδη – Γιαννακοπούλου Λίνα

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr