Δημιουργική συνάντηση παιδαγωγών με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά στο «Καμίνι»

02-12-2019 Ενημέρωση

Στα μονοπάτια των παραμυθιών!
Με μολύβια και κηρομπογιές… με πινέλα και νερομπογιές!

Στις 15 Νοεμβρίου, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, στον πολιτιστικό χώρο ΚΑΜΙΝΙ, η συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά κρατώντας στην αγκαλιά της μερικά από τα πιο αγαπημένα της βιβλία, δικά της και άλλων συγγραφέων, συνάντησε παιδαγωγούς και όσους ασχολούνται με παιδιά και ταξίδεψε μαζί τους στα μαγεμένα μονοπάτια των παραμυθιών, εμψυχώνοντας δραστηριότητες γεμάτες πινελιές, νότες και λέξεις ονείρου…

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Γιάννης Μανιάτης και ο αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ, Μάριος Φατούρος και σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και εικόνας, που προάγουν την κριτική σκέψη, την επινόηση, τη φαντασία και τη φιλαναγνωσία, σε ομάδες μικρών παιδιών, σε τυπικούς κι άτυπους χώρους εκπαίδευσης, έχοντας πάντα στην καρδιά ένα γλυκό ψιθύρισμα…
“Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές… Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν… ένα αυτί να τους ακούσει …και μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει” (Μικρός Πρίγκιπας).

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά…
—————————————————-
Η Μαριλένα Καββαδά γεννήθηκε στη γειτονιά της Κοκκινοσκουφίτσας και μεγάλωσε παρέα με τη Χιονάτη,
τους Επτά Νάνους και τα Τρία Γουρουνάκια.
Αγαπά πολύ να παίζει «Το κρυφτό της χαράς» και να κάνει «Μπλουμ» σε λέξεις, νότες και εικόνες.
Λατρεμένος της προορισμός είναι «Ο φάρος με τα χίλια μυστικά», όπου προτιμά να πηγαίνει παρέα με το
αγαπημένο της φιλαράκι «Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι» έχοντας στην αγκαλιά της πάντα «Τρεις
ευχές κρυμμένες σε κοχύλι» κι αμέτρητα από «Τα δώρα της καρδιάς».
Πριν πολλά πολλά χρόνια ο Αϊ Βασίλης τη φιλοξένησε στο εργαστήρι του. Από τότε τον συναντά συχνά κι έτσι μαθαίνει όλες τις νέες σκανδαλιές των ξωτικών αλλά και τις συνταγές ζαχαροπλαστικής της γυναίκας του Αϊ Βασίλη.
Όταν μεγαλώσει αρκετά, ονειρεύεται να ζήσει σε κάποιο θαλασσινό σταυροδρόμι, για να κερνά τους
ταξιδιώτες μπισκοτάκια της χαράς και να εύχεται στους ναυτικούς καλό ταξίδι. Έως τότε όμως, ζει στην Αθήνα, όπου τις αστροστόλιστες νύχτες κεντάει παραμύθια με φεγγαραχτίδες και το καράβι των εκδόσεων Διάπλους τα στέλνει στα παιδιά. Ενώ περνάει τις ημέρες της ταξιδεύοντας με την καλλιτεχνική & παιδαγωγική της ομάδα «Μαγικό Κοχύλι» (www. magiko-kohili.gr), όπου υπάρχουν παιδιά ώστε να δίνει μαζί τους ζωή στα παραμύθια της.
Στην καρδιά της σκέψης της έχει πάντα τη φράση του αγαπημένου της παραμυθά, Χ. Κ. Άντερσεν, σύμφωνα με την οποία… «Η ίδια η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι απ’ όλα. Απολαύστε το!».

Β' παιδικός σταθμός, Μαριλένα Καββαδά
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr