Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης

18-11-2019 Ενημέρωση

Δύο εργαλεία μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πόλη μας συζητήθηκαν την  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου: Tο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» και το «Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα».

Πρόκειται για δύο σχέδια που περιγράφουν το μέλλον  του Γαλατσίου και διαμορφώνουν τις συνθήκες για μία πόλη φιλική προς τους πολίτες, μία πόλη με αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον που καταναλώνει λιγότερους φυσικούς πόρους. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος ο οποίος ανέδειξε τη σημασία των δύο σχεδίων, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία εξέλιξης και το περιεχόμενο του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» του Γαλατσίου από τον κ. Γιώργο Κουμπαράκη, ερευνητή στην Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και υποψήφιο διδάκτορα ΕΜΠ.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ, που ανέδειξε την κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία των προτάσεων του ΣΒΑΚ, επισημαίνοντας ότι οι τοπικές και παγκόσμιες συνθήκες επιβάλλουν άμεση δράση για τα θέματα της αστικής κινητικότητας. Επίσης αναφέρθηκε στην κατανάλωση ενέργειας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και τις εκπομπές ρύπων και περιέγραψε τους βασικούς άξονες δράσης για τη μείωση της κατανάλωσης, την εξοικονόμηση και την παραγωγή  ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων μεταφορικού έργου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη δημοτικών παρατάξεων, μέλη τοπικών συλλόγων και συλλογικοτήτων, δημοτικοί υπάλληλοι και πολίτες.

 

Δημόσια διαβούλευση, ΣΒΑΚ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr