Δωρεάν μαστογραφίες για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στο Κέντρο Μαστού στις 17 Ιουνίου, κατόπιν ραντεβού

03-06-2022 Ενημέρωση

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Στο Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατησιά στις 17 Ιουνίου 2022

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μαστού διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, μετά από πρόσκληση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου <<Οι Αγ. Ανάργυροι>>.

Η δράση θα γίνει στο Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, 17 Ιουνίου και ώρα 09:00πμ. Οι εξεταζόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, την ταυτότητά τους και παλαιότερη μαστογραφία (αν υπάρχει).

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και κατάθεση των απαραιτήτων δικαιολογητικών, απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους, εντός Δημαρχείου) από Δευτέρα έως και Πέμπτη, στα τηλέφωνα: 2102222011, 2132055376, από τις 10:00πμ -12.00μμ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται

(ετήσιο ατομικό έως 7.500 ευρώ και 12.000 ευρώ οικογενειακό προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί)

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.  

 

Δωρεάν μαστογραφίες για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr