ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΑΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

18-04-2016 Ενημέρωση
 Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μαστού διοργάνωσε ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ(ΑΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ), μετά από πρόσκληση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου <<Οι Αγ. Ανάργυροι>>.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, στις 28 Μαρτίου & 8 Απριλίου 2016.
Εξετάστηκαν συνολικά 24 γυναίκες, ηλικίας από 40 ετών έως 70 ετών, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, κάνοντας ανώδυνα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ψηφιακή μαστογραφία, με μηχανήματα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας.
Οι προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις συμβάλλουν σημαντικά στην καλή έκβαση των ασθενειών. Συγκεκριμένα, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία, φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από τον καρκίνο του μαστού, σε ποσοστό που φθάνει το 30%.
Ευχαριστούμε θερμά, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» και το Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια.
 
 
              
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr