Δωρεάν Μέτρηση Οστική Πυκνότητας στον Δήμο Γαλατσίου

20-07-2018 Ενημέρωση

Δωρεάν Μέτρηση Οστική Πυκνότητας στον Δήμο Γαλατσίου

O Δήμος Γαλατσίου στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου 2018, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Ιατρείο, στο Δημαρχείο και στο Γυμναστήριο Γυναικών του Δήμου Γαλατσίου και εξετάστηκαν συνολικά 177 γυναίκες και άνδρες.

Με αφορμή αυτή την δράση ο κ. Πέτρος Βάσιλας, Οδοντίατρος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γαλατσίου σημείωσε ότι : «Η καθιστική ζωή, το άγχος και η κακή διατροφή αποτελούν συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Σε πρώιμο στάδιο η οστεοπόρωση δεν έχει συμπτώματα. Η μέτρηση οστικής πυκνότητας είναι μια ανώδυνη εξέταση, που μπορεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να προλάβει πτώσεις και κατάγματα, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του Ορθοπεδικού».

Με την σειρά του ο Ορθοπεδικός Ιατρός κ. Γιώργος Πατούλης, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αλλά και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ανέφερε ότι: «Η πρόληψη των δημοτών είναι στις άμεσες προτεραιότητές του Δικτύου Υγιών Πόλεων. Με προσυμπτωματικό έλεγχο αντιμετωπίζονται έγκαιρα πολλά νοσήματα».

Η διατήρηση της υγείας μας είναι στο χέρι μας:

ð  Ενημερωνόμαστε

ð  Ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

ð  Κάνουμε προληπτικές εξετάσεις

ð  Πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου, Γ. Βάσσου 5 &Αγ. Γλυκερίας 22, (τηλ για ραντεβού 2102222011, 2102933956)

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr