Δωρεάν τεχνική μελέτη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι σε συνεργασία με το δήμο Γαλατσίου

07-03-2013 Ενημέρωση

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου και της Προέδρου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Γεωργίας Κιτσίνη συνεδρίασαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το ΠΑΛΑΙ τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου για να συζητήσουν από κοινού με τον αρχιτέκτονα πολεοδόμο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νικόλαο Μπελαβίλα τις προτάσεις τους για το μέλλον του Κλειστού Γυμναστηρίου.         

Ο κ. Μπελαβίλας μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Διαπαραταξιακής ήρθε και συμμετείχε στη συνάντηση και κατέθεσε προτάσεις για την αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου ΠΑΛΑΙ, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη χρήση του ως αθλητικού και πολιτιστικού δημόσιου χώρου. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μπελαβίλας ενημερώθηκε από τη νομική σύμβουλο του δήμου Χρυσαυγή Γκουβέτσου για το δικαστικό αγώνα διεκδίκησης του ΠΑΛΑΙ.

Έπειτα από την κατάθεση ιδεών και προτάσεων από τους συμμετέχοντες αποφασίστηκε να προχωρήσει ο δήμος σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη δωρεάν εκπόνηση μιας κατά προσέγγισης μελέτης για το ΠΑΛΑΙ από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, η οποία σύμφωνα με τον κ. Μπελαβίλα θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα πεντάμηνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει επίσημα η συνεργασία με το δήμο. Η επισημοποίηση της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί μετά το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα ψηφιστεί η έγκριση της υλοποίησης δωρεάν μελέτης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το ΠΑΛΑΙ.

Η Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Γεωργία Κιτσίνη ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση με τον κ. Μπελαβίλα έγινε στο χώρο του Πολυτεχνείου το οποίο είχε επισκεφτεί μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και πολιτικό μηχανικό, Νίκο Νίκου και τόνισε επίσης ότι πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση η οποία φανερώνει ξεκάθαρα και έμπρακτα το ενδιαφέρον όλων για τη διατήρηση της σπουδαίας αυτής κληρονομιάς της πόλης μας, του Κλειστού Γυμναστηρίου, ως χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού μακριά από κάθε σχέδιο αλλαγής χρήσης.

Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής επιτροπής και δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Μανιάτης, Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βιντζηλαίος, Νικόλαος Μαγκανάρης, Έλενα Ζέρβα, Αριστείδης Παπαδοκωστόπουλος και Ελένη Αυλωνίτου.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr