Δράση της «Κάριτας Αθήνας» στο Άλσος Βεΐκου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

26-06-2018 Ενημέρωση

Πικ νικ και παιχνίδια διοργάνωσε η «Κάριτας Αθήνας» στο Άλσος Βεΐκου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20/6), στο πλαίσιο της διετούς εκστρατείας “Share the Journey” («Μοιράσου το Ταξίδι») που κήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στη δράση πήραν μέρος οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της οργάνωσης και μοιράστηκαν με εθελοντές κι εργαζόμενους ώρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού μαζί με άλλα άτομα που βρέθηκαν στο Άλσος, καθώς και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και μαθήματα γέλιου, απολαμβάνοντας παράλληλα την ομορφιά της φύσης, την παρέα με νέους φίλους και άφθονο …φαγητό!. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως τα μαθήματα γέλιου που πραγματοποίησε η εθελόντρια κα Μαίρη Ηλιάδη, ιδρύτρια του Κέντρου “Ηλιαχτίδα” εξηγώντας τους τη θετική επίδραση του στην ψυχική υγεία και γενικά στη ζωή κάθε ανθρώπου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κάριτας Αθήνας» εκπροσώπησε το μέλος κα. Ελένη Κάραμποττ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και την Εκτελεστική Επιτροπή του Τομέα Προσφυγικού Έργου το μέλος κα. Γεωργία Φόνσου.

Η εκστρατεία “Share the Journey” («Μοιράσου το Ταξίδι») που κήρυξε ο Πάπας, καλεί τους οργανισμούς και τις κοινότητες της «Κάριτας» σε ολόκληρο τον κόσμο, να φέρουν κοντά τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινότητες, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης.

Η «Κάριτας Αθήνας» είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος, μέλος της «Caritas Internationalis», της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165  χώρες στον κόσμο.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr