Δραστηριότητες για παιδιά στο «Φεστιβάλ Κίνησης» στο Άλσος Βεΐκου

05-06-2014 Ενημέρωση
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, διοργάνωσε το “Φεστιβάλ Κίνησης” την Κυριακή 1η Ιουνίου και ώρα 6:00μμ με 8:00μμ, στο Άλσος Βεΐκου με παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
 
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 100 παιδιά με τους γονείς τους, τα οποία ζωγράφισαν και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή και τη σημασία της κίνησης και της άθλησης.
 
Μία μοναδική εκδήλωση με παράλληλες δραστηριότητες κίνησης και παιχνιδιού, που έδωσε σε κάθε παιδί την ευκαιρία να περάσει από διαφορετικούς σταθμούς συμμετέχοντας στα παρακάτω πρωτότυπα και παραδοσιακά παιχνίδια, όπως:
 
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είχαν την ευκαιρία να διακτινιστούν στο χθες με παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς όπως χαρανί, τσέρκι (χούλα-χουπ) και διελκυστίνδα.
 
Παιχνίδια κίνησης
Παιχνίδια της γειτονιάς που δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και μέσα από τα οποία τα παιδιά γυμνάζονται ευχάριστα, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν όπως κουτσό, τσουβαλοδρομίες, βασιλιά βασιλιά με τα 12 σπαθιά κ.α.
 
Διατροφικό Παιχνίδι
Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό διατροφικό παιχνίδι μαθαίνοντας να συνδυάζουν την ισορροπημένη διατροφή με τη φυσική δραστηριότητα.
 
Καλοκαιρινό Εργαστήριο
Τα ομορφότερα καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργήθηκαν από τα παιδιά με τη σφραγίδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ. Τα παιδιά χρωματίζουν με τα πινέλα τους φρούτα, καραβάκια, ψαράκια, διάφορα καλοκαιρινά αντικείμενα, δημιουργώντας πρωτότυπα εργαστήρια.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
                                                                                   
Ο Εντ/νος Δημ. Συμβ. 
Υγείας & Κοιν. Υπηρεσιών
Αθανάσιος Ηλ. Μπούρας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr