Δρομολογήθηκαν δύο ουσιαστικά έργα για το Δήμο Γαλατσίου

01-06-2016 Ενημέρωση
Στην υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για έργα στο Δήμο Γαλατσίου προχώρησαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Τα δύο έργα, ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Γαλατσίου, χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο Δήμου Γαλατσίου, Άλσος Βεΐκου», προϋπολογισμού 1.254.128,67 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών, με την αναβάθμιση του στίβου κλασσικού αθλητισμού και την ανακατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο. Επισημαίνεται ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, την αλλαγή του τεχνητού χλοοτάπητα, την ανακατασκευή του υφιστάμενου στίβου, την προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού που απαιτείται για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και αθλημάτων που γίνονται στο στίβο περιμετρικά του γηπέδου.

Επίσης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου και η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση Τοπικών Οδών Δήμου Γαλατσίου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο αφορά σε βελτιώσεις τμημάτων υφιστάμενων οδών του Δήμου με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε δρόμους του Δήμου για τη βελτίωση οδών με ασφαλτικό οδόστρωμα, αλλά και με αντιολισθηρό οδόστρωμα συνολικής επιφάνειας περίπου 22.000 τ.μ..
 
Επισημαίνεται, ότι οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την αποκατάσταση φθορών σε οδούς που έχουν προκληθεί κυρίως από τη συχνή δραστηριότητα των οργανισμών κοινής ωφελείας που εκτελούν τομές στους δρόμους για την τοποθέτηση δικτύων. Επιπλέον, υπάρχουν φθορές σε πολλούς δρόμους που έχουν διαστρωθεί με ειδικό αντιολισθηρό οδόστρωμα λόγω των μεγάλων κλίσεων της περιοχής και για τους οποίους είναι απαραίτητη η αποκατάσταση τους δεδομένης της επικινδυνότητάς τους.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr