Εντυπωσιακοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Άλσος Βείκου

25-11-2015 Ενημέρωση
Σε μια διοργάνωση εφάμιλλη των ευρωπαϊκών, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά στο καταπράσινο Άλσος Βείκου του Δήμου Γαλατσίου, ολοκληρώθηκε το Αττικό Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας για το 2015.
       Παράλληλα με τους αγώνες ΜΤΒ, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας με το Δήμο Γαλατσίου, είχαμε και τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν για το αγώνισμα του Cyclocross (ή διαφορετικά κουρσάκια στο χώμα).
       Τους αγώνες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος βράβευσε και τους νικητές, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Μάνος Ελευθερίου και εκπρόσωποι των χορηγών Pancar, Worldofbike και Σκλαβενίτης, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την έλευση μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης στους χώρους του Άλσους Βεϊκου και ανανέωσαν το ραντεβού για τον Απρίλιο του 2016, αυτή τη φορά με συμμετοχές αθλητών και από το εξωτερικό.
       Στους αγώνες ΜΤΒ και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία των Ανδρών, ο Μανώλης Ντεγιάννης (ΑΕΚ) έκανε την έκπληξη και πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη, ενώ ο Δημήτρης Ροβάκης (Τάλως Χανίων) και ο Παναγιώτης Παρράς (Θησέας) κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Νίκη για αθλητή της ΑΕΚ είχαμε και στην κατηγορία Παίδων, με τον Παναγιώτη Λεούση, να κερδίζει την κούρσα, μπροστά από τον συναθλητή του Παν. Τσιμπούκα (2ος) και τον Παύλο Ευθυμιάδη του Θησέα (3ος), ενώ παράλληλα κατέκτησε και το Αττικό Κύπελλο της κατηγορίας του.
       Στις Όπεν κατηγορίες υπήρχαν αρκετές συμμετοχές και γρήγορες κούρσες από πολλούς ποδηλάτες που πρωταγωνίστησαν σε όλη την σειρά αγώνων του Αττικού Κυπέλλου 2015. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της παιδικής ποδηλατικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου, με 19 συμμετοχές στην κατηγορία Open Kids.

Συνοπτικά οι νικητές:
· Ανδρες Ελιτ: Ντεγιάννης Μανώλης (ΑΕΚ)
· Οπεν Xpert -39: Βασίλης Κούπριζας
· Οπεν Xpert 40+: Τάκης Μπαλάσκας
· Παίδων: Παναγιώτης Λεούσης (ΑΕΚ)
· Οπεν Fan: Πάνος Χριστοφόρου
· Οπεν Fan γυναίκες: Ειρήνη Καρούσου
· Οπεν Kids: Νικηφόρος Αρβανίτου
· Cyclocross Ανδρών: Δημήτρης Ροβάκης (Τάλως Χανίων)
· Cyclocross Οπεν: Δήμος Γαλλής

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr