Εγκαινιάστηκε το νέο Ποδοσφαιρικό Γήπεδο και Αθλητικό Στάδιο Δήμου Γαλατσίου

28-09-2017 Ενημέρωση
Το πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στίβο κλασικού αθλητισμού στο Άλσους Βεΐκου, εγκαινίασαν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.
Τα εγκαίνια του πιο σύγχρονου γηπέδου της Αττικής, με όλες τις προδιαγραφές για να γίνονται σε αυτό επίσημοι αγώνες, πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και αθλητών από τις ακαδημίες του Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Τίτος Γαρεφαλάκης και ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από την Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο, ενώ τον αθλητικό στίβο «εγκαινίασαν» μικροί αθλητές που έτρεξαν τα 100μ. καταχειροκροτούμενοι.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή του νέου γηπέδου και στίβου στον αθλητισμό του Γαλατσίου και τόνισε ότι : «είμαι περήφανος που από σήμερα τα παιδιά μας, οι νέοι μας, οι αθλητές μας μπορούν να αγωνιστούν σε ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά μπορούν – για πρώτη φορά στο Γαλάτσι – να ασχοληθούν και με τον κλασσικό αθλητισμό. Κι όλα αυτά αποτελούν την ευτυχή κατάληξη των ενεργειών μας που χωρίς την οικονομική υποστήριξη, ύψους 1.250.000€ της Περιφέρειας Αττικής και των ενεργειών της κας. Δούρου δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί».
Επίσης, τόνισε ότι είμαστε τυχεροί που στο Γαλάτσι ανήκει το Άλσος Βεϊκου, το καλύτερο, το πιο πολυθεματικό και πληρέστερο άλσος-πάρκο της χώρας, γεγονός που φαίνεται στην καθημερινή επισκεψιμότητα του και το επιβεβαιώνει περίτρανα η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή της περιβαλλοντικής οργάνωσης της WWF. «Και όμως αυτό το Άλσος δεν ήταν έτσι πριν από 3 χρόνια, όταν αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Για την ακρίβεια στο Άλσος δεν μπορούσαμε να κάνουμε έργα – όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και επισκευές, γιατί δεν μας άνηκε και οι εγκαταστάσεις ήταν αυθαίρετες. Ήρθαμε απρόσμενα αντιμέτωποι με πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων και με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, όλων αυτών των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο άλσος και αναγκαστήκαμε να γκρεμίσουμε το διπλανό αμαξοστάσιο του Δήμου για να μην πληρώσουμε 1.300.000€ σε πρόστιμο. Ωστόσο, σήμερα τρία χρόνια αργότερα η κατάσταση είναι διαφορετική και θα είναι ακόμη καλύτερη το επόμενο διάστημα όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του προγραμματισμού. Πλέον από τον Νοέμβριο του 2015, σε συνέχεια επίπονων προσπαθειών μας, το Άλσος Βεϊκου ανήκει πλέον στο Δήμο Γαλατσίου, μετά την παραχώρηση του επ’ αόριστο και χωρίς αντάλλαγμα από το κράτος. Παράλληλα, σε συνέχεια μελέτης που ο ίδιος ο Δήμος εκπόνησε, χωρίς κόστος, το Άλσος Βείκου απέκτησε την πρώτη σε όλη την Ελλάδα εγκεκριμένη Διαχειριστική Μελέτη Πάρκου – Άλσους στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για τα επόμενα χρόνια στο Άλσος και μάλιστα οι ενέργειες μας είναι προ-εγκεκριμένες», συμπλήρωσε στο πλαίσιο της ομιλίας του.
Συνεχίζοντας την ομιλία του επισήμανε ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα είπε : «Επισκευάσαμε το κολυμβητήριο σε χρόνο ρεκόρ, ανακαινίσαμε ριζικά όλους τους χώρους υγιεινής, εμπλουτίσαμε το πράσινο με νέα δένδρα και λουλούδια κι αυτό φαίνεται στην είσοδο του άλσους, όπου φυτεύτηκαν 400 νέες τριανταφυλλιές, το γήπεδο έχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη πυρασφάλειας και φυσικά συνεχίζουμε καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα δύο έργα: το πάρκο σκύλων και τα γήπεδα του τένις».
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου τόνισε ότι: «το έργο αυτό δεν είναι δουλειά μόνο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, αλλά αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς και συνεισφοράς πολλών που πίστεψαν σε αυτό. Γι’ αυτό ξεχωρίζω και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κα. Κυπριανίδου που πήρε το έργο πάνω της και εισηγήθηκε για αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και τον κ. Πάντζα, τον κ. Καραμάνο, κα. Σαπουνά, όπως επίσης τον κ. Αγγελάκα, τον κ. Αλεξιάδη, τον κ. Καραουλάνη, τον κ. Σίμνο, τον κ. Νταούλα, τον κ. Φιλιππούση, την κα. Πέτρου, τον κ. Αθανασόπουλο και την Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου επί τιμή κα. Φλωρεντία Καλδή και φυσικά τους εργαζομένους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου. Τέλος χωρίς την ένθερμη προσφορά προσωπικά της κας. Δούρου δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Η Περιφέρεια αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι κοντά σε όλους τους δήμους τις Αττικής, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς παρωπίδες, χωρίς να υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Και την ευχαριστεί για ακόμη 6 λόγους, γιατί τόσες είναι και οι προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Γαλατσίου με την Περιφέρεια, για έργα ουσίας και αναγκαιότητας, που δεν έχουν εγκαίνια, ούτε κορδέλες και αφορούν έργα ασφαλτόστρωσης, έργα αντιστήριξης βράχων, έργα ουσίας εκατομμυρίων ευρώ».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι : «το Γαλάτσι, όπως και η χώρα μας δεν φτιάχνονται με λόγια, με ψέματα, με γκρίνιες και πασαλείμματα. Φτιάχνονται με έργα, με πολλή δουλειά, με νοικοκύρεμα, με προγραμματισμό, με αποφασιστικότητα. Φτιάχνονται με τα χαμόγελα των παιδιών γιατί αυτά μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε».
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος απένειμε στην Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου εκ μέρους της πόλης ένα ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, οικολογικό μετάλλιο ως ευχαριστήριο δώρο για την προσφορά της.
Από την πλευρά της η κα Δούρου, στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γαλατσίου και αποδέχθηκε με συγκίνηση το μετάλλιο, χαρακτηρίζοντάς το «ως το καλύτερο δώρο που έχει λάβει μέχρι τώρα», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων εντός Αττικής για τους οποίους υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη.Μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «σήμερα εγκαινιάζουμε το αυτονόητο, κάνοντας πράξη ένα έργο που αρχικά είχε αναλάβει να υλοποιήσει ένας άλλος φορέας του ελληνικού  δημοσίου» και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ωστόσο, η χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας δεν έγινε ποτέ, λόγω ενστάσεων και τυπικών προβλημάτων του φακέλου. Η νέα Δημοτική Αρχή με το που ανέλαβε έβαλε ως προτεραιότητα την ανακατασκευή του γηπέδου και υπέβαλλε νέο πιο τεκμηριωμένο αίτημα και πληρέστερο φάκελο, στην Περιφέρεια πλέον, με αποτέλεσμα, σε χρόνο ρεκόρ, ήδη από τον Ιούλιο, το έργο να χρησιμοποιείται από τους αθλητές μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης, έγιναν συμβολικού χαρακτήρα ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ των  Ακαδημιών ΠΑΣ Γαλάτσι, ΑΟ Κορωνίδα, ΓΣ Πατησίων, Άτλας Κυψέλης και της ποδοσφαιρικής ομάδας των εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου με το ΠΑΣ Γαλάτσι.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν μεταξύ άλλων, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Σ. Πάντζας, οι Αντιδήμαρχοι Γαλατσίου, εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Γαλατσίου και των όμορων δήμων.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr