Εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας Δήμου Γαλατσίου

07-07-2015 Ενημέρωση
Ο Δήμος Γαλατσίου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του «Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας και η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας και άλλων σημαντικών παθήσεων», τη νέα αυτή δημοτική δομή με αποστολή την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» .
Την εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γαλατσίου και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.
Το δικό του Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας απέκτησε ο Δήμος Γαλατσίου, στα εγκαίνια και στην ενημερωτική ημερίδα του οποίου έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης στο χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα είπε ότι: «Συνεχίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία αφού το Κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Το ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Αποτελούν μια ιδέα που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό».

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος εγκαινίασε το νέο ΚΕΠ Υγείας και στην ομιλία του στην ημερίδα πιστοποίησε την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι κρίσιμο οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές Υγείας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Μάνος Ελευθερίου, υπογράμμισε πόσο σημαντικές είναι οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας και μίλησε για το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου «ως μια δομή που θα βρίσκεται στο εξής, δίπλα στον πολίτη».
Ομιλητές στην εναρκτήρια λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και ο ιατρός Δρ. Νεκτάριος Mπρέγιαννης.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕΠ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ MAΣ

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων  νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις σε θεράποντες ιατρούς, ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Εάν θέλετε  περισσότερες πληροφορίες ή να ενημερωθείτε για τους γιατρούς που συνεργάζονται με το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου, μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλ.

210 2222011 και 210 2143376 ή στο email kep.ygeias@galatsi.gr ή τέλος να περάσετε πρωινές ώρες από το γραφείο του ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου – Αγ.Γλυκερίας 22 & Γεωργίου Βάσσου 5, Γαλάτσι .

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι προς το παρόν τα εξής:

 

 

  1. ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
  3. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  4. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
  5. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
  6. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
  7. ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr