Εγκαινιάστηκε το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου

03-09-2012 Ενημέρωση

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του νέου
Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου
 

Με ιδιαίτερη επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 τα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν για την πόλη και τους κατοίκους της, καθώς μια εγκαταλελειμμένη ασβεστοκάμινος, σύμβολο του παλιού Γαλατσίου, μεταμορφώθηκε σε ένα πρότυπο, μοντέρνο και λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την τέλεση του αγιασμού χοροστατούντος τουΑρχιμανδρίτη Αγ. ΓλυκερίαςπατέραΑθηναγόρα, ο οποίος ευχήθηκε κάθε καλό για την πορεία και τη λειτουργία του «Καμινιού» και συνεχάρη όσους συνέβαλλαν για την ολοκλήρωσή του, καθώς παραδίδουν ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού στις νέες γενιές.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:«Η δημιουργία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΚΑΜΙΝΙ» είναι ένα ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ για το Γαλάτσι και την ευρύτερη περιοχή. Είναι ένα έργο ΟΡΟΣΗΜΟ, το οποίο στη θέση που βρίσκεται, με τη μορφή που έχει, αλλά κυρίως με τους συμβολισμούς τους οποίους περικλείει, ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για το Γαλάτσι στον τομέα του πολιτισμού και των γραμμάτων. Η λειτουργία του, λοιπόν, σε αυτό το χώρο, θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάδειξη του τόπου μας. Ως Δήμος, ως Δημοτικό Συμβούλιο και ως Δημοτική Αρχή παραλαμβάνουμε σήμερα ένα μεγάλο και σύγχρονο έργο και ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε με επιτυχία στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των κατοίκων του Γαλατσίου».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό είπε χαρακτηριστικά ότι: «Πιστεύω ότι η παιδεία και ο πολιτισμός μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτα στην κρίση. Ο εκθεσιακός χώρος, δύο υπερσύγχρονα αμφιθέατρα, βιβλιοθήκη, χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών είναι κάποια από αυτά που θα προσφέρει στους πολίτες ο χώρος του Καμινιού και έχουμε πολλά ακόμη σχέδια, τα οποία ελπίζουμε να υλοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας, με έμφαση σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τα παιδιά μας, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από το Δήμαρχο Γαλατσίου και η είσοδος και ξενάγηση των επισήμων στο χώρο της ισόγειας στοάς του Καμινιού, όπου φιλοξενείται η έκθεση «ΕΝΟΤΗΤΕΣ» με 100 συνολικά έργα αξιόλογων εικαστικών καλλιτεχνών. «Ο χώρος της ισόγειας στοάς με τον τρόπο που αναπαλαιώθηκε είναι εκπληκτικός και ιδανικός για εκθέσεις καθώς θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο, ενώ παράλληλα σχεδόν «ακούμε» τους εργάτες να αγωνίζονται και να μοχθούν εδώ μέσα», όπως δήλωσαν οι ζωγράφοι που συμμετείχαν και η υπεύθυνη συντονισμού της έκθεσης, κα. Κατσαντώνη.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον πρώτο όροφο του Καμινιού, όπου βρίσκονται η Δημοτική Βιβλιοθήκη – στην οποία υπάρχει και η παιδική βιβλιοθήκη -, οι δύο αίθουσες συνεδρίων, χωρητικότητας 160 θέσεων καθεμιά, στις οποίες υπήρχε φωτογραφικό υλικό από το παλιό Καμίνι, καθώς και από την 20ετή πορεία της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου.

Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» ολοκληρώθηκαν με τοπικούς χορούς από 11 χώρες με τους Χορευτές της Γης – Earthdancersκαι με παραδοσιακούς χορούς από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους Γαλατσίου. Παράλληλα, με τα χορευτικά των τοπικών συλλόγων Γαλατσίου έγινε και η βράβευση των προέδρων για τη γενικότερη προσφορά τους στην πόλη μας. Η τελετή εγκαινίων ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Πρέσβης της Αιγύπτου, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Αργύρης Ντινόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, οι Αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η γνωστή καλλιτέχνης, Μαίρη Λίντα, οι ηθοποιοί, Κώστας Πρέκας, Πολύνα Γκιωνάκη, Γιάννης Μπουρνέλης, Γιάννης Παπαθανάσης και πλήθος κόσμου.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr