Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Γαλατσίου

17-09-2013 Ενημέρωση

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Γαλατσίου ύστερα από πρόταση χρηματοδότησης που κατατέθηκε μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ. Ο νέος βρεφονηπιακός θα ανεγερθεί δίπλα στο Δημαρχείο, στο οικοδομικό τετράγωνο 13 (Ιπποκράτους – Αρχιμήδους – Διογένους) και θα μπορεί να φιλοξενήσει 76 νήπια και βρέφη περίπου.

Στην παρουσίαση των έργων που εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ιωάννη Σγουρό η έγκριση χρηματοδότησης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο δήμο Γαλατσίου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Γιώργου Γιαννούση. Στην παρουσίαση και υπογραφή της έγκρισης του έργου παρών ήταν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος μιλώντας στην παρουσίαση των εγκριθέντων έργωντόνισε ότι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προχωράμε σε έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα και συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού. «Μέχρι στιγμής λειτουργεί μόνο ένας βρεφονηπιακός σταθμός σε όλο το δήμο ο οποίος όπως είναι φυσικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων», υπογράμμισε.

Το νέο κτήριο του βρεφονηπιακού σταθμού θα αποτελείται από:

·         δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, οι οποίοι προσεγγίζονται με ανελκυστήρα αυτοκινήτων και θα έχουν χώρους βοηθητικής χρήσης

·         το ισόγειο του βρεφονηπιακού όπου θα υπάρχουν τρεις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων νηπίων με τα βοηθητικά τους (χώροι υγιεινής), χώρος ύπνου νηπίων, τραπεζαρία και μικρή κουζίνα,

·         τον πρώτο όροφο όπου θα υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων νηπίων με τους χώρους υγιεινής τους, δύο αίθουσες ύπνου νηπίων, τραπεζαρία, μικρή κουζίνα,

·         το δεύτερο όροφο όπου θα βρίσκεται η αίθουσα απασχόλησης βρεφών, δύο αίθουσες ύπνου βρεφών με τους βοηθητικούς τους χώρους (αίθουσα παρασκευής γάλακτος, αίθουσα αλλαγής βρεφών) με τους χώρους υγιεινής τους, χώρος αμαξιδίων, τραπεζαρία – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μαγειρείο με αποθήκη τροφίμων.

·                     τον τρίτο όροφο όπου θα υπάρχει μία αίθουσα εκδηλώσεων και γραφείο πολλαπλών χρήσεων.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την τεχνική υπηρεσία Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, σε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη μας η κατασκευή ενός νέου πρωτοποριακού και σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr