Εγκρίθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Πολυδύναμο σχέδιο κοινωνικών δράσεων άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας»

18-04-2013 Ενημέρωση

Εγκρίθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Πολυδύναμο σχέδιο κοινωνικών δράσεων άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας»

 

Εγκρίθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Πολυδύναμο σχέδιο κοινωνικών δράσεων άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας» που υπέβαλλαν τοΓραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τοΕθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.Έχει οριστείωςημερομηνία έναρξης του Σχεδίου Δράσης η 1η Ιουνίου 2013, ενώ ημερομηνία λήξης έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2015.

 

Η ενίσχυση και δημιουργία πέντε (5) Κοινωνικών Δομών (κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, δομή παροχής συσσιτίων, τράπεζα χρόνου και γραφείο διαμεσολάβησης) για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς και η δημιουργία 21 θέσεων απασχόλησης έμμεσα ωφελούμενων ανέργων νέων έως 30 ετών, μέσω της πρόσληψής τους για την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος.

 

Οι Κοινωνικές Δομές που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι οι εξής:

Κοινωνικό Παντοπωλείο : διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια cd κλπ. είδη.

Δομή παροχής Συσσιτίων : εξασφαλίζει τροφοδοσία γευμάτων σε ωφελούμενα άτομα, πληροί τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, έχει συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα παροχής γευμάτων.

Κοινωνικό φαρμακείο : παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και άλλα προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.

Τράπεζα χρόνου : η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται στη συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα της περιοχής παρέμβασης, για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος

Γραφείο Διαμεσολάβησης : παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και συμβάλλει στη διευκόλυνση τους όσον αφορά στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία τους (ΟΑΕΔ, Νοσοκομεία κλπ).

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος τόνισε ότι γνωρίζουμε καλά το μεγάλο ποσοστό ανεργίας και φτώχειας στην πόλη μας μέσα από τα στοιχεία που διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία. «Με γνώμονα αυτό προσπαθούμε με κάθε δυνατό μέσο να συμβάλλουμε τα μέγιστα μέσα από την κοινωνική υπηρεσία και με τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται. Ήδη λειτουργεί στο δήμο μας εδώ και τέσσερα χρόνια το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα αυτό θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε.

 
 
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr