Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Γαλατσίου για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

10-01-2012 Ενημέρωση

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Γαλατσίου για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα, ο Δήμος Γαλατσίου είναι ένας από τους 106 ΟΤΑ που έτυχαν θετικής αξιολόγησης από τις 191 συνολικά υποβληθείσες προτάσεις πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, δήλωσε ότι: «σε μια εποχή που τα κονδύλια για τους ΟΤΑ διαρκώς μειώνονται εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’, τα οφέλη του οποίου θα είναι πολλαπλά, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Ζώμπος, δήλωσε ότι η έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποτελεί μια ακόμη επιτυχία μετά από τις συνεχόμενες προσπάθειες που έγιναν από το 2009 μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 994.450€, που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Γαλατσίου στο πλαίσιο του προγράμματος, αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου, του Σχολικού συγκροτήματος Βενιζέλου (3ο , 4ο ΔημοτικόØ & 4ο Νηπιαγωγείο) και του Σχολικού συγκροτήματος Δρυόπιδος (2οØ & 8ο Δημοτικο και 3ο & 4ο Γυμνάσιο). Επίσης, αφορούν την αντικατάσταση 737 συνολικά λαμπτήρων υδραργύρου στις συνοικίες Καραγιαννέικα, Ακτήμονες και Κρητικά με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, καθώς και πιλοτικές παρεμβάσεις στις αστικές μεταφορές, μελέτη αστικής κινητικότητας και δράσεις διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας-ενημέρωσης.

 
 
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr