Εκδήλωση για την «καταπολέμηση του στίγματος για τη σχιζοφρένεια» – Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου

20-05-2008 Ενημέρωση

 

“Kαταπολέμηση του στίγματος για τη σχιζοφρένεια”

Καταπολέμηση Στίγματος για την Σχιζοφρένεια H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καταπολέμηση του στίγματος για τη Σχιζοφρένεια», την Πέμπτη 29 Μαΐου 2008και ώρα 19:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας. Η ομιλία διοργανώνεται σε συνεργασία με τους εργαστηριακούς σπουδαστές του Τμήματος Νοσηλευτικής Α΄ των ΤΕΙ Αθηνών.

Καθένας μπορεί να νοσήσει. Κανείς δεν είναι άτρωτος σε προβλήματα ψυχικής υγείας. Περίπου 1 στους 5 ανθρώπους θα εμφανίσει κάποιο ψυχικό πρόβλημα στη διάρκεια της ζωής του και σχεδόν 1 στους 100 θα πάθει σχιζοφρένεια.

Η ψυχική ασθένεια δεν αποτελεί υποχρεωτικά ανυπέρβλητο εμπόδιο, υπάρχουν πολλοί ασθενείς που έχουν πολύ καλή ποιότητα ζωής στη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής. Το μεγαλύτερο εμπόδιο εξακολουθεί να είναι ο στιγματισμός και οι διακρίσεις που προέρχονται τόσο από άλλα άτομα, όσο και από το ίδιο το κοινωνικό σύστημα.

 

Η καταπολέμηση του στίγματος μέσα μας συνιστά βήμα προόδου, δείγμα πολιτισμού, πράξη ευθύνης και έμπρακτο σεβασμό στις αξίες τις ανθρώπινης ζωής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr