Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου

07-10-2022 Ενημέρωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Δ.Ψ.&Π. “Κωστής Μπάλλας”, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση “Ψυχική Υγεία για Όλους”, τη Δευτέρα  10 Οκτωβρίου 2022,  στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος»,  ώρες 10:00π.μ. – 13:00μ.μ.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια για την ψυχική υγεία, καθώς και την πρόσβαση σε δομές υποστήριξης με διανομή ενημερωτικού υλικού/οδηγού που αφορούν την ψυχική υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα, την κατάθλιψη και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Π.Ο.Υ. περιγράφει την ψυχική υγεία ως μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας, στην οποία το άτομο είναι ικανοποιημένο από τα προσωπικά του επιτεύγματα, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινότητα.

Υπολογίζεται ότι οι αγχώδεις και συναισθηματικές (κατάθλιψη) διαταραχές έχουν αυξηθεί πάνω από 25% κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της πανδημίας, χωρίς να παρατηρούμε την αντίστοιχη αύξηση στη προσβασιμότητα σε δομές ψυχικής υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχα δεδομένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έθεσε σε προτεραιότητα τη καμπάνια “make mental health and well-being for all a global priority” με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για το 2022.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr