Εκδήλωση ΚΕΑΝ για μαθητές στις 24 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

26-03-2013 Ενημέρωση


Planetbook: το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου θα βρεθεί το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 από τις 10:00 έως τις 12:00. Μαθητές του Δήμου μας θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν Planetbook, το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον. Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον.

Ο παίκτης που θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο «δέντρο της σωτηρίας» είναι πλέον σε θέση να μαζέψει τα κομμάτια της Γης και να φτιάξει ένα καλύτερο πλανήτη!

Το Planetbook παρουσιάζεται σε επιδαπέδια μορφή (6 Χ 6) καθώς και σε εφαρμογή για κινητά Android και i-Phone!

ToPlanetbook βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την επιμέλεια των ερωτήσεων έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το τμήμα « Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο επιδαπέδιο παιχνίδι με τους μαθητές τους, να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου στο τηλέφωνο 210-2927320 ή στο e-mail: librarygalatsi@gmail.com για να κανονίσουν την επίσκεψη τους.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 

  Ο Δήμαρχος                                        

Κυριάκος Τσίρος                                          

Ο Πρόεδρος   

Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr