Εκδήλωση με θέμα τη συνεργασία των Δημοτικών βιβλιοθηκών των Δήμων-μελών του Συνδέσμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη και απονομή βραβείων του 1ου διαγωνισμού ζωγραφικής των Δήμων

30-04-2013 Ενημέρωση

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Καμίνι αφιερωμένη στη συνεργασία των Δημοτικών βιβλιοθηκών ο Δήμος Γαλατσίου υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου των 12 Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων Παύλο Καμάρα, τον Σύμβουλο Πληροφορικής και Ευρωπαικών Προγραμμάτων των Ο.Τ.Α Αντώνη Ρήγο και την Υπεύθυνη της ομάδας διαχείρισης του προγράμματος futurelibrary Δέσποινα Γερασιμίδου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος χαιρέτισε την εκδήλωση, καλωσορίζοντας όλους όσους παρευρέθησαν και μίλησε για την  αναγκαιότητα της συνεργασίας των Δημοτικών βιβλιοθηκών τονίζοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που έδειξε ο Δήμος μας με τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Καμίνι.

O Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Μανώλης Πρωτονοτάριος, που φιλοξένησε την εκδήλωση, εξέφρασε  την πεποίθηση πως αυτή η προσπάθεια θα καθιερωθεί και θα γίνει θεσμός και  μίλησε για τη σπουδαιότητα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Καμίνι και της Δημοτικής βιβλιοθήκης που βρίσκεται σε αυτό, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου Νίκος Μαγκανάρης  τόνισε ότι το νέο πολιτιστικό κέντρο συνέβαλλε στην  ανάπτυξη της πόλης μας σε πολλαπλά επίπεδα γι’αυτό και ήταν απαραίτητη η δημιουργία του.

          Ο Παύλος Καμάρας, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξήγησε σε όλους τη σημασία των Τοπικών βιβλιοθηκών ιδιαίτερα στις μέρες μας, σαν αντίδοτο και στην Πολιτιστική κρίση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η ομιλία του Αντώνη Ρήγου, ο οποίος με την ιδιότητα του Συμβούλου πληροφορικής και Ευρωπαικών προγραμμάτων των Ο.Τ.Α αναφέρθηκε στη «νέα εποχή» για τις βιβλιοθήκες του τόπου μας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτές  να αλλάξουν και να γίνει αυτή η μετάβαση.

Η ανάλυση αυτής της μετάβασης στο μέλλον έγινε απο την Δέσποινα Γερασιμίδου, υπεύθυνη της ομάδας Διαχείρισης Προγράμματος FutureLibrary η οποία μέσω απεικονίσεων (slights) ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται με στόχο την εξάπλωση και τον εκσυγχρονισμό των Δημοτικών βιβλιοθηκών που θα πρέπει να μετατραπούν σε οχυρά της γνώσης στη δύσκολη αυτή για τη χώρα μας περίοδο.

Εκπρόσωποι των Δημοτικών βιβλιοθηκών που μας τίμησαν με την παρουσία τους αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δράσεις των Δήμων, όμως υπερθεμάτισαν στη σημασία της συνεργασίας μέσω του Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το Δήμο Γαλατσίου  έδωσαν ακομη το παρόν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τσιρώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Νίκου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Χριστίνα Μπούρα, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας Κωσταντίνος Ζώμπος και η Δημοτική Σύμβουλος Έλενα Ζέρβα.


Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των βραβείων του 1ου διαγωνισμού Ζωγραφικής των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου απο το Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο. Οι νικητές ήταν οι εξής:

 
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
 
1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Μπίγαλη Νίκη
2ο BRABEIO : Σεγγούνα Διονυσία
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Ρακά Ζοζεφίν
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ
 
1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Καλαμά Αδριανή
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Tόλης Χρήστος
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Κάσση Αρετή

 Να ευχηθούμε και του χρόνου οι συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με τις όμορφες δημιουργίες τους στο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου στο Καμίνι.

 
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr