Εκδήλωση του Τμήματος Παιδείας Δήμου Γαλατσίου για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι

08-03-2017 Ενημέρωση
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Ενδοσχολικής Βίας, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο “Καμίνι” εκδήλωση του Τμήματος Παιδείας Δήμου Γαλατσίου με θέμα: «Όλοι μαζί νικάμε τη βία!» με τη συμμετοχή μαθητών από τα Δημοτικά (7ο -9ο-11ο),το Γυμνάσιο (2ο) και τα Λύκεια (1ο ΓΕΛ-2ο ΕΠΑΛ) του Γαλατσίου.
Τα παιδιά, σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους, παρουσίασαν με ωριμότητα και δεξιοτεχνία τις απόψεις τους για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού μέσα από video, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, ζωγραφιές, εικαστικές δημιουργίες κ.λπ. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτικός κ. Σπύρος Αυγουστής.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής: από το 7ο Δημ. Σχολείο ο εκπαιδευτικός κ. Γουλιέλμος Δούναβης, από το 9ο Δημ. Σχολείο οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Μαριάννα Γκιώνη, Κατερίνα Μανδηλαρά και Σοφία Σαμδανίδου, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, από το 11ο Δημ. Σχολείο η εκπαιδευτικός κα. Μαρία Γεωργούδη, από το 2ο Γυμνάσιο οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Σοφία Καμπύλη, Σοφία Τσιάμη και Έφη Παπαδιάδη, από το 1ο Λύκειο η εκπαιδευτικός κα. Διονυσία Λαμπροπούλου και από το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Αγγελική Κορρέ και Νίκη Κοτρώνη.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Μαίρη Δάσκα – Σώμου προσφέροντας  λουλούδια στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ευχαρίστησε τους μαθητές για τις εμπνευσμένες δημιουργίες και δράσεις τους και τόνισε ότι: «χρειάστηκε ψυχή, φαντασία, μεράκι και καλή διάθεση για να υλοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση και είναι ευτύχημα που μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γαλατσίου τα διαθέτουν όλα αυτά».
Το Τμήμα Παιδείας Δήμου Γαλατσίου θα συνεχίσει να στηρίζει και να συντονίζει τέτοιες κοινές δράσεις, αφού πιστεύει ότι η συνύπαρξη – σύμπραξη διαφορετικών ηλικιακών μαθητικών ομάδων δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μοιραστούν τις ανησυχίες και τα όνειρα τους για τον κόσμο!
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr