Εκδηλώσεις προς τιμή των Τριών Ιεραρχών από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου

15-03-2013 Ενημέρωση

Η σχολική κοινότητα και οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου τίμησαν και εφέτος τους τρεις ιεράρχες με τη βοήθεια των δασκάλων και των καθηγητών ειδικοτήτων.

Οι μαθητές έγραψαν τα πρώτα αλλά και μοναδικά κάλαντα για τους Τρεις Ιεράρχες, τα μελοποίησαν και με τις ζωγραφισμένες από τους ίδιους εικόνες, την παραμονή της μεγάλης σχολικής γιορτής τα «είπαν» σε όλες τις τάξεις του σχολείου, στους μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου και στους γονείς του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που εκείνη την ημέρα παρασκεύαζαν στο σχολείο άρτους , πρόσφορα και αρτίδια για όλους τους μαθητές.

Την ίδια ημέρα οι μαθητές «είπαν» τα ίδια κάλαντα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων της Α΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθηνών κ. Σπύρο Σιάκα και στην κα Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα Πρόεδρο της ΔΕΠ και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γαλατσίου.

Ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων της Α΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθηνών κ. Σπύρος Σιάκας, την επόμενη ημέρα, συνόδευσε τους μικρούς μαθητές στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όπου οι μαθητές είχαν τη σπάνια ευκαιρία να πουν τα πρωτότυπα κάλαντά τους στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλοκαι στους Υφυπουργούς  Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου και κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Την Τρίτη, 26.02.2013, οι μικροί μαθητές, το διδακτικό προσωπικό, η κα Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα και ο Σύλλογος Γονέων συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος   Ιερώνυμο, ο οποίος τους δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή με ιδιαίτερη χαρά και άκουσε τα κάλαντα απο τους μικρούς μαθητές.

Την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία των μαθητών αλλα και των δασκάλων χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και δήλωσε υπερήφανος για τις αξιέπαινες προσπάθειες και δραστηριότητες των παιδιών.

Παραθέτουμε, παρακάτω, τα “Κάλαντα των Τριών Ιεραρχών” απο τους μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου :

 
 Ήρθαν ήρθαν τρεις Ιεράρχες
ήρθαν πάλι στα σχολειά
στις 30 του Γενάρη
με ψωμάκια και χαρά.
 
Ήρθαν ήρθαν τρεις Ιεράρχες
τρεις φωστήρες, τρεις σοφοί
να μας φέρουν την αγάπη
την ελπίδα, τη στοργή.
 
Ο Βασίλειος ο Μέγας
ο Χρυσόστομος Ιωάννης
ο Γρηγόριος Θεολόγος
που αν δεν τους πιστέψεις, χάνεις.
 
Ο Βασίλειος ο Μέγας
έρχετ’ απ΄ τη Καισαρεία,
να ζεστάνει, να γλυκάνει
όσων την καρδιά είναι κρύα.
 
Ο Γρηγόριος Θεολόγος
ή αλλιώς Νανζιανζηνός
ποίηση σ΄ όλους θα φέρει
και παιδεία θα προσφέρει.
 
Ο Ιωάννης ο ελεήμων
έγινε Χρυσόστομος
ήτανε μελίρρυτος
και ποτέ απότομος.
 
Οι τρεις Άγιοι Ιεράρχες
με αγάπη στην ψυχή
βοηθήσαν τους ανθρώπους
με καρδιά και προσευχή.
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr