ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ WWF ΕΛΛΑΣ

15-01-2013 ΕνημέρωσηΟ Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, 

ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος

και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου σε συνεργασία με την WWF διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, από τις 09:00 ως τις 14:00, στο χώρο της Βιβλιοθήκης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

Τα προγράμματα «Για μια καλύτερη ζωή: καταναλώνω άρα υπάρχω;» και «Για μια καλύτερη ζωή: η γειτονιά μου» απευθύνονται σε μαθητές από 9-17 ετών και 6-12 ετών αντίστοιχα και στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα όσον αφορά στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς “Για μια καλύτερη ζωή: καταναλώνω άρα υπάρχω;» στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος καθώς και η δυνατότητα να σκεφτούν τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Μέσα από το πρόγραμμα, που διαρκεί 90 λεπτά, οι μαθητές παρακολουθούν την ιστορία ενός προϊόντος που αγόρασαν πρόσφατα, σκέφτονται τις συνέπειες της παρασκευής, χρήσης και απόρριψής του για το περιβάλλον, την κοινωνία και την τσέπη τους. Επίσης συζητούν για τις άλλες επιλογές που έχουν και τι τελικά χρειάζεται για να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι.

 

Το δεύτερο πρόγραμμα “Για μια καλύτερη ζωή: η γειτονιά μου“, το οποίο απευθύνεται και σε μικρότερες ηλικίες έχει στόχο να σκεφτούν τα παιδιά τι σημαίνει ο δημόσιος χώρος, πώς θα ήθελαν τη γειτονιά τους και τι προτάσεις θα είχαν να κάνουν για τη βελτίωσή της στο δήμαρχο. Εκτιμώνται το φυσικό περιβάλλον, οι ελεύθεροι χώροι, οι τόποι συνάντησης και συνεύρεσης των ανθρώπων, οι ευκαιρίες για παιχνίδι και άθληση, οι υπηρεσίες, η καθαριότητα, η ασφάλεια, οι μεταφορές, ο θόρυβος και ό,τι άλλο θεωρείται σημαντικό στη γειτονιά. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά που συμμετέχουν γίνονται ενεργοί πολίτες, διατυπώνουν προτάσεις και αναλαμβάνουν δράση.

 
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr