ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

28-01-2009 Ενημέρωση

  Ενθουσιασμένες ήταν οι μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου στις 22 Ιανουαρίου 2009.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους συνετέλεσαν στην απόφασή τους να συγγράψουν και να στείλουν στο Δήμαρχο Γαλατσίου, Κυριάκο Τσίρο, στον 2ο Παιδικό Σταθμό, καθώς και στη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών Δήμου Γαλατσίου το ακόλουθο κείμενο :

«Η Διευθύντρια και οι παιδαγωγοί του σταθμού με εφευρετικότητα και φαντασία δημιούργησαν ένα χώρο που αποτελεί εγγύηση για μια Προσχολική Αγωγή εκσυγχρονισμένη, γιατί στηρίζονται σε μια νέα αντίληψη της γνώσης. Διαπιστώσαμε ότι πηγή γνώσης των παιδιών ήταν οι πράξεις, κινητικές, νοητικές και κοινωνικές. Διαπιστώσαμε ότι στηρίζονται σε μια παιδαγωγική σχεδίου βασισμένη στις ανάγκες των παιδιών, προσαρμοσμένη στο επίπεδο ανάπτυξης τους, οργανωμένη και προσανατολισμένη στους στόχους της αγωγής.

Θυμηθήκαμε τα λόγια του Robert Fulghum «ότι η σοφία του κόσμου δεν βρίσκεται στην κορυφή του σχολικού βουνού αλλά εκεί στα λοφάκια από άμμο στην Προσχολική Εκπαίδευση».

Ο 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Γαλατσίου είναι ένα κέντρο προσχολικής εκπαίδευσης που μαθαίνει στα παιδιά να σκέπτονται, να σχεδιάζουν, να ζωγραφίζουν, να τραγουδούν, να παίζουν και να εργάζονται.

Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν τη λέξη Κοίτα – Παρατήρησε και τις χρυσές λέξεις της ζωής που είναι Αγάπη – Οικολογία – Πολιτική – Ισότητα και Υγιεινή Ζωή.

Τους ευχαριστούμε γιατί σήμερα μπορούμε να λέμε στους μαθητές ότι και εμείς στην Ελλάδα δεν κινούμαστε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί υπάρχει και συγκεκριμένη πρακτική εφαρμογή«.

Την επιστολή υπογράφουν ο Διευθυντής, Κερασιώτης Σεραφείμ και οι εκπαιδευτικοί Ιωαννίδου Φωτεινή, Ιωαννίδου Αναστασία και Πολυκανδριώτη Μαγδαληνή.

Η εν λόγω επιστολή αποτελεί τιμή για τους παιδικούς σταθμούς, καθώς αποδεικνύει έμπρακτα την ουσιαστική συμβολή του προσωπικού των παιδικών σταθμών στη σωστή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη της νέας γενιάς του δήμου μας και στην κοινωνικοποίησή τους μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr